Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv

Nalezené příspěvky

Blíží se velký globální konflikt?

1. 8. 2024

| Rubrika: příspěvky

Zdá se, že premiér Netanjahu nezvládá své emoce. Jeho země by asi potřebovala změnu ve svém čele. V tuto chvíli je jen kousíček od fatálního konfliktu s mnoha soupeři, v němž nemá takovou převahu, jako kdykoliv prakticky v jakémkoliv konfliktu s Araby od roku 1948.

 

Pluk Azov nemá v Praze co dělat, vysvětluje Hamplová

1. 8. 2024

| Rubrika: příspěvky

Znamená to, že na našem území budou zcela bez kontroly cizí ozbrojené síly, a to bez souhlasu kompetentních úřadů České republiky (které k tomu mlčky přihlížejí), a tyto síly budou neformálně, zcela podle svého názoru, ovlivňovat veřejné mínění o vlastním ozbrojeném konfliktu na území cizího státu. Což je veřejně prezentovaný cíl. Zda je jediný, a co bude vlastně obsah, to nevíme, protože českou vládu to prostě nezajímá. 
 

 

Česká republika chce vytvoriť ukrajinskú légiu na svojom území

1. 8. 2024

| Rubrika: příspěvky

 Pripravujú USA atentát na Putina?

 

„Německo rozhodne, zda se na Ukrajinu vrátí mír“

1. 8. 2024

| Rubrika: příspěvky

Pro  Krupku a podobné  opakuji  – zdrojem je  Berliner  Zeitung  a  autorem  je  Emmanuel Todd.

 

Český svaz protifašistických bojovníků, z. s. (ČSPB) důrazně protestuje

1. 8. 2024

| Rubrika: příspěvky

Český svaz protifašistických bojovníků, z. s. (ČSPB)  důrazně protestuje

proti propagačnímu turné neonacistického uskupení AZOV v ČR

 

Reportáž z Ukrajiny, kterou nám ČT nikdy nenabídne, za to belgická těm svým ano

1. 8. 2024

| Rubrika: příspěvky

Vše naleznete , ve francouzské originále pod titulkem:

„Battez-vous!“ : en Ukraine, les soldats volontaires sont „tous morts ou blessés“, les nouvelles recrues n’ont pas choisi d’être là

 

podle překladače, který má s francouzštinou bohužel evidentní problém

 

“Bojujte!”: Na Ukrajině jsou dobrovolní vojáci “všichni mrtví nebo ranění”, noví rekruti si nevybírají tam být


 

 

Jak globální jih buduje lepší svět

2. 8. 2024

| Rubrika: příspěvky

Západní mocnosti se ve své dychtivosti po tom, aby si ostatní země zvolily stranu, dostaly do konfliktu s těmi, které chtěly přesvědčit. Pokud chtějí vstoupit do domu, který národy BRICS staví, budou to muset být skuteční partneři spíše než případní majitelé nebo páni panství.

 

Pusťte nás na ně!

2. 8. 2024

| Rubrika: příspěvky

Digitalizace státu pod taktovkou Pirátů  hodně věcí prodraží, zkomplikuje, zpomalí, učiní zranitelným a jen málo co skutečně zásadně zlepší.  A peníze, nechci domýšlet, kolik to bude stát.

 

Izrael už nebude štátom, kde môžete pracovať, podnikať, dovolenkovať.

2. 8. 2024

| Rubrika: příspěvky

Izrael odpálil rakety na Libanon a Irán aby zabil vodcov Hizballáhu a Hamasu. Rusko to označilo za politickú vraždu.


 

 

Měnící se pravidla pro války a atentáty

2. 8. 2024

| Rubrika: příspěvky

To komplikuje situaci zemi, jako je Česká republika, která USA a Izraeli poskytuje plnou diplomatickou podporu, aniž by své občany informovala, co pro ně mohou měnící se pravidla pro válku a atentáty znamenat v době, kdy se „globální střet“ nebezpečně přibližuje.


 

 

O odsunu nebylo pochyb, rozluka odpovídala přání téměř veškerého neněmeckého obyvatelstva města.

3. 8. 2024

| Rubrika: příspěvky

Proti úzce nacionálnímu pojetí poválečné očisty spatřoval deník zásadní východisko k antifašistické obrodě společnosti v potrestání všech zrádců, kolaborantů a posluhovačů říšských i domácích nacistů bez ohledu na národnost. Rozhraničující čáru táhla především mezi evropským fašismem a antifašismem, jak to koneckonců odpovídalo povaze druhé světové války.

 

Co nám naši předkové přes téměř století sdělují o soužití Čechů s Němci v pohraničí, část 3

3. 8. 2024

| Rubrika: příspěvky

Za týden po útěku zemřel následkem neschopnosti adaptace třiadevadesátiletý dědeček a za pár dni otcův bratr, farář v šumavské vsi Ondřejov . Zbili ho ordneři, protože na faře byla v mobilizaci čs. vojenská jednotka. Ztýraného ho vláčeli od Horní Plané přes okresní vězení v Českém Krumlově do "minikoncentráku" ve Václavském sklepení na českokrumlovském zámku Z tamní nemocnice jej přivezl náš styčný důstojník, polomrtvého. Za tři dny pak strýc skonal.

 

Tito lidé byli vlastně prvními mrtvými a raněnými ve válce, která vypukla později.

3. 8. 2024

| Rubrika: příspěvky

Po roce 1933 a pak po volbách 1935 troufalost a zpupnost jednotlivých členů Sudetendeutsche Partei stoupala, a to hlavně vůči Čechům, které již tehdy začali považovat za méněcennou rasu.
ČNL
Foto:Jenotka antifašistických Němců
 

Co nám pan D. Herman o německých antifašistech neřekl?

3. 8. 2024

| Rubrika: příspěvky

Termín "sudetoněmečtí antifašisté" neexistoval. Především proto, že němečtí antifašisté v Československé republice se nepovažovali za tzv. sudetoněmecké Němce, ale za občany Československé republiky německého jazyka, kteří byli republice věrní.  Za "sudetoněmecké Němce" se označovali henleinovci a další stoupenci K. Henleina. Mezi oběma skupinami Němců docházelo nejen k verbálním útokům, ale také i k brutálním fyzickým napadením

 

Niečo sa chystá? Izraelskí ministri dostali včera ráno núdzové satelitné telefóny

3. 8. 2024

| Rubrika: příspěvky

urecké letecké spoločnosti v sobotu večer zrušili alebo odložili lety do Teheránu. Podľa novín môžu byť dôvodom zrušenia a odloženia letov obavy, že Irán môže v tú noc podniknúť údery proti Izraelu v reakcii na smrť vodcu Hamasu Ismaila Haníju v Teheráne. Od včerajšieho dňa opúšťajú sionistickú entitu izraelskí oligarchovia na súkromných lietadlách. Medzitým sa podľa moslimských zvykov po pohrebnom rituáli mučeníka uskutoční pomsta.

 

Caitlin Johnstone - Zdá sa, že Izrael je pripravený spáchať samovraždu

3. 8. 2024

| Rubrika: příspěvky

„Tvrdiť, že chcú prímerie, a potom zabiť niekoho, s kým o ňom rokovali, je celkom jasná charakteristika toho, ako vážne Izrael berie diplomaciu,“ napísal na sociálnej sieti Alex Shams z Ajam Media Collective.

 

Turecko přijímá Hamas! "Sňatek", který čekal málokdo

3. 8. 2024

| Rubrika: příspěvky

 

V Turecku byl vyhlášen národní smutek: Na dnešní modlitební ceremonii za Haniyu se zúčastnil turecký prezident Recep Tayyip Erdogan, zatímco modlitbu vedl vedoucí vládního Úřadu pro náboženské záležitosti, Ali Erbaş. Současně, s rozhodnutím prezidenta Erdogana, byl dnes v Turecku vyhlášen národní smutek za vraždu Ismaila Haniyi.

 

Na britské půdě vzniká islamistický chalífát

3. 8. 2024

| Rubrika: příspěvky

Al-Habib pravděpodobně získá ostrov Torsa. Jak o tom lze pochybovat, když se donedávna skotský premiér jmenoval Hamza Yousaf a Skotská národní strana se rozhodla převážet uprchlíky z Gazy do Skotska.

 

Předpověď amerického profesora se začíná naplňovat: britští islamisté se chystají založit svůj chalífát u pobřeží Mlžného Albionu, což by mohla být první vlaštovka hrozící náboženské války v Evropě.

 

Dne 29. května 1945 přijala rada ZNV výnos č. 78/1945, kterým nařídila vysídlení přesně vymezené části Němců z Brna

4. 8. 2024

| Rubrika: příspěvky

Mimo jiné delegace argumentovala tím, že situace ve městě je napjatá, hrozí protiněmecké bouře, což odpovídalo skutečnosti. Na předměstích, převážně dělnických, vnikala do rodinných domků různá německy hovořící individua a kradla potraviny a civilní šaty. Za té okolnosti muži otáleli s nástupem do práce a docházelo k živelnému ozbrojování na ochranu před loupežícími vetřelci. V tom všem měli Zbrojováci pravdu.

 

Co nám naši předkové přes téměř století sdělují o soužití Čechů s Němci v pohraničí, část4

4. 8. 2024

| Rubrika: příspěvky

Zohavené tělo mého dědy pak protokolárně prohlédl za účastí anglického pozorovatele, našeho styčného důstojníka a starosty města místní lékař a vydal pitevní nález. Bylo konstatováno roztříštění spodiny lebeční, bodné a řezné rány do levé části hrudi, zlomení a rozdrcení 5. až 10. žebra, střelná rána do nohy, pravá ruka uchycena jen na kousku kůže.

 

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky