Jdi na obsah Jdi na menu
 


K mezinárodní situaci

K mezinárodní situaci

fidelo 7.3.2020 o 18:44

 

Videokanál Rogandar zveřejnil příspěvek, ve kterém shrnul osm událostí, které proběhly prakticky v průběhu 24 hodin, ve dnech 28. a 29. února 2020. Naše veřejnoprávní média sice trvale řeší koronavirus a okrajově zachytila i některé další z uvedených osmi událostí, ale svému diváku zanechávají v hlavě zoufalý zmatek. Ani omylem pak naše veřejnoprávní média neuvedou oněch osm událostí do souvislostí, v nichž oněch osm událostí ve svém souhrnu tvoří nenáhodnou mozaiku velké změny, a to podle mě i pro člověka, který žádnou z tlustých knih KSB ještě nečetl: https://www.youtube.com/watch?v=gKZhK66mN28

 

1. Dne 29. února vypršelo Putinovo ultimátum k návratu vyvezeného kapitálu do Ruska, takže tento den byl posledním dnem amnestie pro vrátivší se kapitál. Kdo nestačil svůj kapitál nebo firmy převést zpátky do ruské jurisdikce do 29. února 2020, má smůlu, a skončí jako nejnověji miliardář Tinkov, který se sice v roce 2017 zbavil amerického občanství, ale americká daňová správa jej stíhá pro chyby ve starších daňových přiznáních, takže spojenecká Británie mu nyní zakázala výjezd ze země, a aby mohl zůstat jen v domácím vězení a nemusel sedět v smradlavém lapáku, tak musel zaplatit kauci 20 miliónů liber. Sen ruské elity o přijetí do globální elity definitivně skončil.

 

2. Vyostřila se situace v Sýrii, kdy turecká regulérní vojska postupovala společně s džihádisty proti syrské armádě, takže v důsledku zásahu ruského letectva zemřelo několik desítek tureckých vojáků. Turecko se svou podporou teroristů v Sýrii a vypuštěním migrantů na řeckou hranici dostalo do mezinárodní izolace – je v konfliktu se Sýrií, Írán mu pohrozil vojenským zásahem, Evropská unie se cítí podvedená a vydíraná nedodržením dohod o migrantech, USA jsou uražené tureckým nákupem ruských protiraketových systémů S400, arabské země se děsí Turky podporovaného muslimského bratrstva, a naopak znovuotvírají svá velvyslanectví v Sýrii (Jordánsko, Bahrajn, Spojené arabské emiráty) – takže Turecku nezbývá nic jiného, než se schovat pod křídla Ruska, a Erdogan i jeho ministr zahraničí Čavušoglu to neskrývají, evidentně to ale bude jen pomalu docházet tureckým muslimsko-zednářským klanům navázaným na Británii, z nichž oba dva pocházejí.

 

3. Ruská vláda 28. února zareagovala na dlouhodobou rusofobní politiku některých zemí, takže ukončila podporu obchodních vztahů s Pobaltím a s USA, naopak rozšířila podporu obchodních vztahů se Saudskou Arábií a s Mexikem.

 

4. V průběhu šesti dní do 29. února poklesl americký akciový index S&P 500 o 12%, což se takto rychle nestalo od počátku velké deprese v roce 1928.

 

5. Globální prediktor spolu s americkou státní elitou plánoval využít epidemii koronaviru k dočasné izolaci Číny a Evropské unie, přičemž americká státní elita s komsomolskými podpindosy plánovala barevnou revoluci a převzetí moci v Číně, zatímco globální prediktor plánoval v mezidobí pozvolna upustit americkou akciovou bublinu, aby se nezhroutila naráz do prezidentských voleb v listopadu 2020, a společně doufali, že panika vyvolaná v Evropě a Číně přesměruje kapitál do Spojených států, čímž podpoří umírající dolar. Ale koronavirová panika vypuká i ve Spojených státech. (FEDu tak nezbývá nic jiného než přistoupit na prudké snížení sazby dolaru hned o půl procenta, což Trump předtím marně od FEDu požadoval několik let.)

 

6. Pentagon přiznal 28. února ústy velitele strategického velení ozbrojených sil USA admirála Charlese Richarda, že Spojené státy nejsou technicky schopny vybudovat systém raketové obrany, který by je ochránil před ruskými zbraněmi.

 

7. V Kataru byla 29. února podepsána americká kapitulace, resp. oficiálně mírová dohoda mezi USA a Talibanem o stažení amerických vojsk z Afghánistánu. Katarský vyjednavač přitom poděkoval za významnou podporu ruských přátel pro dosažení dané dohody. Kapitulace v Afghánistánu završila porážky Spojených států v Sýrii, Libyi a Iráku.

 

8. Trump jako poslední přijal 29. února Putinův návrh na setkání ve formátu nové jaltské konference, tzn. summitu hlav stálých členů rady bezpečnosti. Trump přitom navrhnul jako místo konání New York, což nemusí být směroplatné.

 

9. A navíc 1. března Vatikán prohlásil, že zpřístupní své archivní materiály z období 2. světové války.

 

Takže držte si klobouky…

 

Přišlo e-poštou

LS, 7.3.2020

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář