Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lužičtí Srbové v současnosti bojují o svou existenci. Pomozme jim!

Všichni cítíme, že bychom těmto statečným lidem, našim slovanským bratřím, měli pomoci. Otázka je jak?

 

V pohraničním území se Saskem jsou možnosti jistě značné.  Půjde o to přesvědčit několik zastupitelů, aby pak následně města či obce podle svých možností poskytly konkrétní pomoc Lužickým Srbům. Družba pohraničních měst, obcí  by měla být směrována především k Lužickým Srbům, teprve poté ke komukoliv dalšímu.

 

Chopí se někdo "pera" a napíše panu ministrovi L. Zaorálkovi dopis o pomoc pro Lužické Srby? Pokud bude dobrá vůle, jen trochu, neměl by to být velký problém, aby MZV ČR vyhovělo takovézo bohulibé prosbě. „Naši "představitelé". alespoň někteří, jsou v Němcích jako doma. Nadto v Praze máme zastoupení Saska. Je zde i německé velvyslanectví. I tam je možné psát.


Dnes se však snaží naše vláda často nám postavit svět na hlavu. Stovky milionů korun jdou na migranty, které nikdo nezval, a které přímo zdrcující většina našich občanů odmítá. Vláda, žijeme přece v demokracii, činí jinak a otevírá bohatě své ruce a naše peníze sype tam, kam občané si nepřejí.


Peníze na migranty bychom měli vydávat až tehdy, pokud o naše lidi je řádně postaráno. A právě v této situaci bychom měli požádat vládu, aby intervenovala u Němců ve prospěch Lužických Srbů a sama jim přidala alespoň nějaký ten milion.


Stále nám vtloukají do hlavy, že musíme být solidární. Ale zbytečně. My víme. ke komu máme být vstřícní především, ke komu následně a koho nechceme do naší přízně zahrnovat..


Ano, solidarita především s našimi chudými a Lužickými Srby!

Buďme solidární nejen slovy, ale především svými činy!

 

Dr. O. Tuleškov