Jdi na obsah Jdi na menu
 


O dekretech prezidenta republiky

O dekretech prezidenta republiky

 

Již celá desetiletí usilují sudeti a dokonce i někteří němečtí ústavní činitelé o zrušení dekretů prezidenta republiky. Tento refrén v jejich projevech se opakuje v různé době s různou intenzitou.

 

Velkým borcem protidekretálním je pan Horst Seehofer, současný ministr vnitra SRN. Samozřejmě s ním jsou na jedné lodi i různí funkcionáři tzv. sudetoněmeckého landsmanšaftu, kteří panem ministrem byli vybráni pro službu v tomto spolkovém ministerstvu. Nelze však říci, že by v tomto směru ostatní landsmani zaostávali.

 

Ale zpět k panu ministru Seehoferovi. Ten provází naši politiku již od doby, kdy nastoupil do funkce předsedy bavorské vlády a tím i patrona SL. V současnosti zastává funkci spolkového ministra vnitra. A právě v této funkci se nechal slyšet: …„aplikací Acquis communautaire by došlo v České republice ke zrušení Benešových dekretů, v Polsku Bierutových dekretů! Tuto myšlenku vyjádřil už 25.8.2018 německý ministr vnitra Horst Seehofer v Berlíně na konferenci „Svazu vyhnanců“, kdy označil ve své řeči Benešovy dekrety za : „protiprávní, které nepatří do společného evropského právního bohatství“ a „jako takové budou zrušeny“! Termíny „evropské právní bohatství“ a „Acquis communautaire“ jsou totožné! „Recht und Freiheit, Dekrete des Unrechts, die verschwinden müssen – und ich stimme Dir voll zu, insbesondere die Beneš-Dekrete“ Toto jsou slova německého spolkového ministra vnitra! a    zde je jejich celý záznam na oficiálních www stránkách německého ministerstva vnitra! 

 

Uvedený projev pana ministra Seehofera považujeme za hrubé zasahování do našich vnitřních záležitostí. Upozornili jsme na něj příslušné ústavní orgány, ale nedostali jsme kvalifikovanou odpověď.

 

Pokud probíhá hra o dekrety prezidenta republiky, hrají ji převážně zahraniční herci, kteří se svými vystoupeními snaží povzbuzovat české germanofily a sudetomily k dalším krokům a akcím, které by ve spolupráci s nimi mohly vést k ohrožení dekretů prezidenta republiky. O co však jde v západe o dekrety prezidenta republiky? O tom velmi srozumitelně  mluví prof. JUDr. Václav Pavlíček.

 

Ve hře o dekrety však nejde pouze o majetek. Prof. dr. V. Pavlíček, CSc. výslovně uvádí: „Dekrety prezidenta republiky... vyjadřují diskontinuitu s nacistickým a od něho odvozeným protektorátním právním řádem prosazeným ve válce na našem území. Vyjadřují právo národa na odpor proti agresorovi. Upravovaly ve válce způsob obrany proti Německu a jeho spojencům, po válce postavily základy obnovy demokratického státu.... Německý právní řád naopak vychází z kontinuity s právním řádem a státností Německé říše jako celku.... Odsoudit nebo odmítnout dekrety by znamenalo postavit se na stanovisko legality a legitimity nacistického a protektorátního řádu, který byl dekrety prohlášen za nicotný a uznat, že odpor proti Německu byl nelegální a trestný. Něco takového by bylo v demokratické Evropě nemyslitelné...“ (Sborník Česko-německé vztahy: Česká stanoviska, vydal Kruh občanů ČR vyhnaných v roce 1938 z pohraničí, Praha 1998. str. 27).

 

S panem profesorem V. Pavlíčkem jsme přesvědčeni, vzhledem k výše uvedenému, že i za současných rozkolísaných podmínek, je německo-neonacistický převrat, který by následně  vedl ke zrušení dekretů prezidenta republiky, nemožný. Pád dekretů by znamenal  zásadní ohrožení naší státnosti i českého národa.

Dr. O. Tuleškov

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář