Jdi na obsah Jdi na menu
 


Babišova vláda přežila

 

Marasmus pokračuje, litoval Bělobrádek

Redakce Seznam

dnes 16:32

 

Šéf hnutí ANO ustál první pokus o svržení své vlády. Hlasování o nedůvěře vyvolala opozice kvůli vršícím se aférám, které Andreje Babiše provázejí. Koaliční kabinet podrželi komunisté.

 

 

Více než sedmihodinový maraton ve Sněmovně skončil neúspěchem opozice vládu položit. Pro návrh vyslovit nedůvěru bylo 92 poslanců, 90 se vyslovilo proti, 18 zákonodárců chybělo… seznamzpravy.cz

 

Poznámka redakce:

Snažme se vidět situaci v reálném světle, nikoliv v tom propagandistickém. Předně si musíme znovu říci, že poslanci SPD v čele s Okamurou nehlasovali proti Babišovi, ale proti účasti sociálních demokratů ve vládě. Takže v závěru uvedené výsledky hlasování by ve světle těchto údajů vypadaly jinak. Proti Babišovi  by hlasovalo pouze 70 poslanců,  a pro jeho vládu bez ČSSD pak 112 poslanců. A k tomuto číslu musíme připočíst 3 hlasy poslanců za ANO, kteří byli mimo sněmovnu, a tudíž nehlasovali, tedy 115 poslanců by hlasovalo pro Babiše, pokud by otázka byla přesněji položena.

 

Pan Bělobrádek je snad jedním z posledních, kteří by mohli mluvit o marasmu. Pokud však myslí, že marasmus pokračuje díky jeho samému a jemu podobných, pak má pravdu. Jak toho pána však známe, míří opět jen na jiné, mimo KDU. Pamatujeme si však , jak tento pán mluvil o sobě jako o sudetském Čechu a přidával k tzv. politickým Sudetům celou Šumavu a město Brno, což ani Hitler neudělal. A nyní  tento politováníhodný předseda KDU, pro kterého byly příznačné i jiné odsouzeníhodné kousky, „sebevědomě“ hodnotí celkovou situaci. Vidí smítko v očích bližního svého, ale trám ve svém oku nikoliv. Jenže voliči již jej a jeho stranu začínají vidět spíše negativně než pozitivně, přestože média hlavního proudu se bijí za něj a další jeho „přátele“ hlava nehlava. Již nyní lízají tito pánové pětiprocentní práh vstupu do sněmovny, aniž bychom věděli, zda tak činí ještě z poslanecké sněmovny nebo již z mimoparlamentní pozice.

 

Přejeme panu Bělobrádkovi prohlídnutí do současné reality a vidění sebe sama i KDU alespoň trochu kriticky. Dočkáme se toho, že pan Bělobrádek si posype hlavu popelem a začne říkat : mea culpa, mea maxima culpa? A bude se snažit napravit to, co učinil? Myslíme si, že republice a českému národu toho hodně nadrobil. Má tedy co dělat.