Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proč ředitel CIA tajně navštívil Kyjev

Proč ředitel CIA tajně navštívil Kyjev

19. 1. 2022 Janinna  

Ředitel CIA William Burns navštívil minulý týden Kyjev, kde diskutoval s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským o „regionálním napětí a úsilí o jeho zmírnění“.

O schůzce se neinformovalo, dnes o ní ale podala zprávu americká televizní stanice CNN.

Oni se připravují na válku. Nechtějí ustoupit. Zdá se, že se skutečně rozhodli, že nastal jejich „poslední a rozhodující boj“ a věří, že tentokrát se jim podaří zničit Rusko stejným způsobem, jakým se jim kdysi podařilo zničit Sovětský svaz. Byla to návštěva za účelem přípravy na válku,“ řekl Vasilij Volga, bývalý náměstek Nejvyšší rady Ukrajiny.

Podobně návštěvu hodnotil i zástupce LNR Rodion Mirošnik na jednání o Donbasu.

„Samotné položení otázky, kterou ředitel Ústřední zpravodajské služby USA projednává s prezidentem jiné země – „otázky zmírnění regionálního napětí“, je zcela absurdní.

Naprostá většina programů CIA je navržena tak, aby tato napětí vytvářela.

Skutečnost, že se schází s prezidentem, a nikoli se svým protějškem na Ukrajině, naznačuje, že Ukrajina, její území a její schopnosti jsou již využívány, ale budou využívány ještě ve větší míře v rámci zpravodajských, sabotážních a dalších programů k zásahům proti třetí straně.

Burns nepřijel jednat se Zelenským, přijel vyjasnit úkoly a upřesnit podmínky. Upřesnil určité body, které využijí velcí hráči pro své vlastní účely,“ říká Mirošnik.

pokec24.cz