Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výstup na Říp

26. 6. 2021

Výstup na Říp

Sestry a bratři,

 

 1. dodatečně vás informuji, že jsem se v sobotu 19. června 2021 zúčastnil výstupu na Říp, který pořádala SPD. Z vedení se zúčastnil poslanec Jiří Kobza (na společném fotu stojí uprostřed - viz příloha); z ČSNS 2005 se výstupu zúčastnili také předseda Karel Janko a místopředseda Ivan Fabián.

 

2. Šel jsem tam hlavně proto, abych si udělal na vzorku členů SPD osobní názor, co je to za lidi, jak myslí a jak se chovají, a zjistil, jsem, že jsou v podstatě jako my. Poslance Jiřího Kobzu bych si rozhodně dovedl představit jako budoucího ministra zahraničí. Rozhodně nejde, a to ani vzdáleně o jakousi nahnědlou stranu, jak se nám snaží implantovat někteří novináři a představitelé pražské kavárny. Z hlediska programu (co strany oficiálně říkají) a jaké zákony a opatření v minulosti i nyní prosazují, mám osobně s SPD cca 90 % shodu, takže ji pravděpodobně budu volit.

 

Podle mého názoru nemá smysl volit jinou malou vlasteneckou stranu či formaci, neboť všechny tyto hlasy s jistotou propadnou a rozdělí si je pouze parlamentní strany. SPD je z hlediska prosazování národního a sociálního principu a politiky v podstatě pokračováním původní nár.soc. strany v současných podmínkách.

 

Druhou možností by bylo volit ANO. Oligarcha sice do politiky systémově nepatří, ale pokud by to mělo zabránit vládě Pirátostánu, pak i to přichází v úvahu. Jak kdysi řekl po roce 1945 tehdejší předseda ČSNS Petr Zenkl, historie nás bude hodnotit nejen podle toho, co jsme udělali, ale také podle toho, čemu jsme zabránili. I když se to v únoru 1948 nepodařilo, tak to nic nemění na pravdivosti i aktuálnosti tohoto výroku.

                                                                          Hezký víkend!

                                                                                                    Jaroslav Král