Jdi na obsah Jdi na menu
 


Varování prezidenta E. Beneše

7. 7. 2022

Varování prezidenta E. Beneše

Prezident Beneš na aktivu protifašistických bojovníků a vězňů koncentračních táborů :

»Řekl jsem vám při jiných příležitostech, že máte všechno zaznamenat a povědět, co jste zažili ve věznicích a KT. Ne snad jen proto, abyste vyložili nám všem svá utrpení, ale proto, abyste se znovu mohli bránit, až oni začnou se svou „očišťovací“ kampaní Neboť na válku z let 1938-1945 se nesmí nikdy zapomenout.

Že začnou, o tom buďte přesvědčeni. A konečně přijdou opět, aby od očišťování přešli k útoku. Bude to nová reakce, která opět spojí útok na pokrok sociální s útokem na naši svobodu národní a lidskou. Buďte na tento útok připraveni a mějte svá fakta, své záznamy, své vzpomínky pohotově, neboť nikde se tolik nezapomíná, jako právě v politice. A proto bude zase nutno podržet všem našim odpůrcům z let 1938-1945 před očima to, co svět jejich rukou zažil v Osvětimi, v Dachau. v Mauthausenu, v Ravensbrücku a v řadě jiných německých mučíren. Opakuji vám, na tuto válku se nesmí zapomenout... My Češi a Slováci máme na to plné právo.«

Slova pana prezidenta E. Beneše se naplnila. Němci přešli k útoku proti nám, a to za účinné pomoci proněmecké páté kolony. Braňme se!

ČNL