Jdi na obsah Jdi na menu
 


Před kolapsem

30. 6. 2022

Před kolapsem

Marek Řezanka

 

Student působí nějak plaše:

Jste z toho udiveni?

Dřív plno bylo Mikuláše

na Pláni – dnes tam není.

 

A rovněž Česká televize

nežene na Pláň davy:

Copak tu není velká krize?

Pravda se s láskou slaví?

 

Korupce hýbá nejen STANem:

Budeme dlouho zticha?

Vždyť noční můra nepřestane,

když krakatice dýchá.

 

Ten, kdo byl dlouho od koryta,

chrochtá v něm, když se pase.

Kam náš stát s vládou doklopýtá?

Až na dno, obávám se.

 

Vyslovím, co si přeji zrovna:

Aby již vláda padla.

V hrůze se nic jí nevyrovná,

koukněte na chapadla.

 

Vás berou pěkně kolem hrdla,

sami si mastí kapsu.

Odstraňme lumpy, s nimi trdla,

než dojde ke kolapsu…

 

Vládnutí kabinetu Petra Fialy se čím dál více stává nesnesitelným. Podezření z korupce a propojení s organizovaným zločinem v žádném případě není záležitostí okrajovou, kterou lze redukovat na problém jednotlivce, jak se nás snaží přesvědčit ministr vnitra, V. Rakušan.

 Ukazuje se, že je to problém systémový, který zasahuje vedení hnutí STAN a míří i do řad TOP09. Kmotrovskou minulost (nebo i současnost?) ODS snad ani není třeba připomínat.

Žádný z pěti celků podílejících se na Fialově vládě nemůže tvrdit, že je „čistý“. Zodpovědnost za hájení korupčního chování nesou v plné míře pochopitelně i Piráti, a to jak na pražském magistrátu, tak ve vládě. Heslo „Pusťte nás na ně“ bohapustě vyměnili za všeobecně známé motto: „Pusťte nás ke korytům“.

Korunu vší té marnosti nasadili lidovci, jmenovitě uvedu Marka Výborného.

Ten, kdo chce vnést nestabilitu do Evropy, to je Rusko se svou agresí na Ukrajině“, pronesl jako vážně míněné sdělení Marek Výborný (KDU-ČSL) v reakci na vládní korupční skandál.

 Pokud někdo uráží naši inteligenci podobně nehoráznými výroky, měli bychom na ně patřičně reagovat.

 Jestliže je tedy aféra hnutí STAN Putinovým dílem, logicky z toho plyne, že hnutí STAN je tvořeno Putinovými agenty. Vlastně celou Fialovu vládu je možné pokládat za Putinova trojského koně k destabilizaci Evropy. To by vysvětlovalo, proč „Bakalář“ (Jan Lipavský) hodlá celou Evropu odpojit od ruského zemního plynu.  

 Konečně bychom měli hmatatelný důkaz, jakým způsobem u nás Rusko ovlivňuje volby. Přes pana Rychetského dotlačilo k moci P. Fialu, aby jeho kabinet rozložil nejenom Českou republiku, ale celou Evropskou unii. To je vskutku ďábelsky vymyšleno.

 Pro nás z toho plyne jediné. Putinovy páté kolony v podoby Fialovy vlády se musíme co nejdříve zbavit. Snad to potěší i pana Výborného.