Jdi na obsah Jdi na menu
 


Neřešme blbiny

17. 1. 2023

Neřešme blbiny

17.1.2023 11:10

 

Je úplně jedno, kdo byl či nebyl před 35 lety komunistou, nebo jak to bylo tehdy s STB či se školením rozvědčíků. To je dnes bez významu. Mne daleko více zajímá, kdo dnes se snaží zalíbit a podřídit novému světovému hegemonu, jimiž je Washington či Brusel. Horší tedy v tomto smyslu je samozřejmě je, kdo je dnes agentem CIA.

Československo bylo relativně nezávislé jedině za 1. republiky, kdy Masaryk a Beneš si na jedné straně drželi relativně silnou prozápadní linku, ale zároveň poměrně velmi silnou linku i se Sovětským svazem.

Tato linka se dařila držet ještě tak rok, dva po roce 1945 a rok 1948 to změnil na podřízenost Moskvě a následně rok 1989 podřízenosti Washingtonu a posléze Bruselu.

Andrej Babiš není srdnatý jako Viktor Orbán, ale empiricky se přece jenom se snažil o jistou míru nezávislosti, i proto, že mu docela imponoval Donald Trump, který se možná znovu vrátí na scénu.

Petr Pavel miluje vojenskou disciplínu. Když s Varšavskou smlouvou, tak natvrdo, když s NATO, tak taky.

Celé tyto volby jsou sporem o tom, zda naše budoucnost bude spočívat v bezvýhradné podřízenosti Západu, i kdyby to byla cesta do pekel a nebo, zda alespoň částečně budeme samostatně přemýšlet.

A o to by se Babiš snažil.

A to zase není tak málo…

Jiří Vyvadil

vasevec.info