Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bumerang …

13. 4. 2022

Bumerang …

 

Když jsem před chvílí, při listování ruským internetem, narazil na monolog obyvatelky Doněcka směřovaných obyvatelům Ukrajiny, řekl jsem si, že to nelze nepřeložit – protože to sedí !!! – takže se dělím …

 

Zdravím všechny.

Teď  stále častěji narážíš na  komentáře ukrajinských občanů na téma bumerang – oni si vzpomněli na jakýsi bumerang – že se nám prý všecko vrátí, že jsi matka, atd, atd…

 

A teď moment, občané Ukrajiny, čtrnáctý rok – vzpomeňte si na milionové město Doněck, sousední čtyřistatisícovou Makejevku – když letěla první letadla, první stíhačky a začaly bombardovat Doněck a začali hynout první obyvatelé… My jsme začali bouřit v sociálních sítích – co to děláte, pomozte, u nás je válka!

 

A co jste nám odpovídali vy? Že u nás není válka, ale zóna antiteroristické operace (ATO), že tedy teroristé obsadili Doněck a Luhansk a Ukrajina proti tomu skvěle bojuje… a civilisté už tam dávno nejsou, že je všecky vyvezli. My jsme vám říkali, že jsme tady a bombardují nás. A vy? – kdepak, vy tam, nejste, tam jsou jen teroristi… Vzpomínáte si?

 

Dokonce i z ukrajinských bank volali na území DNR a požadovali vyplacení úvěrů. My jsme na to odpovídali, že nemůžeme, protože u nás probíhá válka. A pracovníci bank říkali, že u nás přece žádná válka není, že je u nás zóna ATO.

 

A teď se díváš do vašich sociálních sítí – a tam je „pětadvacátý den války Ukrajiny s Ruskem“…

 

Kdepak, vážení, u vás není válka. U vás probíhá speciální operace v boji s nacizmem na Ukrajině – a to je celé! U vás není válka, o co vám jde?

 

A teď, co se týká bumerangu: - je to fajn? Nezdá se vám, že k vám teď přiletěl…?

 

https://www.youtube.com/watch?v=wtYKWrvwxEc&t=3s

Překlad:        st.hroch       20220412