Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv

Nalezené příspěvky

Dva scénáře

1. 7. 2024

| Rubrika: příspěvky

Nejen pro bakaláře Lipavského, ale všechny země, které se na papíře hlásí k zákazu kazetové munice, vyvstávají dva scénáře, jak by nyní měly reagovat: 1) Buď veřejně přiznat, že od této úmluvy odstupují – a hlásí se tak k těm nejbarbarštějším praktikám, nebo 2) Útok na Sevastopol odsoudit – a to v souladu s právem, které se tyto státy zavázaly hájit.

 

Čaká nás zvrat? New York Times ako prvé noviny v USA vyzvali Bidena, aby odstúpil.

1. 7. 2024

| Rubrika: příspěvky

Preto “najväčšou službou verejnosti, ktorú môže pán Biden teraz urobiť, je oznámiť, že už nebude kandidovať”.

 

Světová elita s dosavadními korumpujícími způsoby vládnutí podstatné problémy ochrany a zachování světa neřeší

1. 7. 2024

| Rubrika: příspěvky

Hybris  narůstá z projevů rozkladu dnešní  civilizace, z konzumní přesycenosti, nevázanosti, svévole, zpupnosti, zaslepenosti, chtivosti a chamtivosti.  Z intrik oligarchů a z  ozbrojených konfliktů předstíraných cílů. Z popírání tradic národa, rodiny, ze znevažování norem etiky i estetiky. Pěstují se i ozbrojené konflikty.  Otvírá se otázka unilaterální, bilaterální a multilaterální vlády nad světem. Válčí se.

 

Paul Craig Roberts - Zlo je nyní dominantní silou v západním světě

1. 7. 2024

| Rubrika: příspěvky

Solženicyn nám řekl, že když ze společnosti zmizí úcta k náboženství, tradičním hodnotám, rodině a náboženskému přesvědčení, společnost je odzbrojena a již neexistuje žádná ochrana před triumfem zla. Protože levicově-liberální frakce Woke tyto ochrany odstranila, je nyní v západním světě dominantní silou zlo.

 

Válka v Gaze - více než 20 000 dětí se pohřešuje kvůli židovským útokům

1. 7. 2024

| Rubrika: příspěvky

Palestinské ministerstvo zdravotnictví v neděli uvedlo, že od 7. října bylo zabito celkem 37 598 lidí, včetně nejméně 14 000 dětí.

 

"Rusové Ukrajince ubíjejí". Profesor Mearsheimer vyvracel bludy z USA

1. 7. 2024

| Rubrika: příspěvky

Uvedl také, že konvenční válka mezi dvěma mocnostmi po zuby ozbrojenými jadernými zbraněmi je neznámé území a nikdo neví, jak by se vyvinula. A varoval, že jak v Rusku, tak v USA budou lídři pod obrovským tlakem, takže je „šance“, že provedou něco „opravdu hloupého“.

 

Veřejnoprávní média v roli vládního cenzora

1. 7. 2024

| Rubrika: příspěvky

Transparentnější by bylo, kdyby vládní koalice změnila mediální zákon tak, aby Česká televize a Český rozhlas byly Bezpečnostní informační službě a Úřadu vlády České republiky přímo podřízeny.


 

 

Slovensko by malo spozornieť. Na Ukrajine môže byť odpálená špinavá jadrová bomba

1. 7. 2024

| Rubrika: příspěvky

Andrew Bridgen, nezávislý poslanec Dolnej snemovne britského parlamentu, v rozhovore pre britský kanál YouTube Resistance GB varoval, že NATO plánuje vykonať útok pod falošnou vlajkou na európske mesto s použitím jadrovej “špinavej bomby” a obviniť z toho Rusko.


 

 

Vyvolá Izrael kataklyzma?

1. 7. 2024

| Rubrika: příspěvky

Benjamin Netanjahu, izraelský premiér, který má většinu v Knesetu, ale velkou menšinu mezi svými spoluobčany, vyhrožuje útokem na Libanon. Pokud bude tato operace zahájena, izraelská armáda nebude schopna sama Hizballáh porazit. Aby zachránily hebrejský stát, budou Spojené státy nuceny zasáhnout, ale spíše než aby se přímo účastnily strašlivé války, podpoří vojenský převrat v Tel Avivu.

 

Anketa o ČT

1. 7. 2024

| Rubrika: příspěvky

Kdyby Česká televize zítra zcela a bez náhrady zanikla a přestala vysílat, chyběla by vám?

Ano 2%

Ne 93%

 

Z kroniky Dalimila

2. 7. 2024

| Rubrika: příspěvky

Zvolte třeba za knížete

si oráče od pluhu.

Bude vládnout líp než kníže,

který Němcům paty líže

a dělá jim posluhu."

 

Pomýlenost pana Bělobrádka

2. 7. 2024

| Rubrika: příspěvky

Dnes jeden z našich předních politiků, předseda strany KDU a člen vlády, pan Bělobrádek, se nestydí prohlašovat, že je „sudetský Čech“, a že i Šumava a Brno jsou v politickém smyslu Sudety. Neuvěřitelné! Člen vlády neví, že sudetský zamená henleinovský, nacistický, hitlerovský? Tak takový „sudetský Čech“ je pan Bělobrádek? A co kromě Šumavy a Brna ještě odevzdá tzv. sudetským Němcům, protože to jsou, podle něho, Sudety?

 

Tucker Carlson odhalil bombu - Obama sabotuje Bidena

2. 7. 2024

| Rubrika: příspěvky

 Ukrajinskí nacionalisti už zaradili Tuckera Carlsona na zoznam vrahov pre jeho rozhovor s Putinom.

 

Jak se Babiš přidal ke krajní pravici

2. 7. 2024

| Rubrika: příspěvky

„Politická zlomová linie dnes již nevede mezi konzervativci a liberály nebo mezi pravicí a levicí, ale mezi centralisty, kteří ohlašují nový evropský „superstát“, a patrioty a suverenisty, kteří bojují za zachování a posílení Evropy národů, které si vážíme.“

 

Orbán - Evropa promarnila šanci na zprostředkování

2. 7. 2024

| Rubrika: příspěvky

Po březnovém setkání s Donaldem Trumpem na jeho panství Mar-a-Lago na Floridě Orbán řekl, že slíbil, že pokud se znovu stane prezidentem, nedá Ukrajině peníze a bez Spojených států by Evropa nebyla schopna konflikt financovat a skončil by.  Již dříve premiér a šéf Fidesz  prohlásil, že Maďarsko by si přálo, aby se Trump ve Spojených státech vrátil k moci a nastolil mír ve východní Evropě.

 

Salviniho Liga sa pripojí k politickej aliancii Patrioti pre Európu

2. 7. 2024

| Rubrika: příspěvky

"Podle informací se ale SMER snaží mermomocí dostat zpátky do frakce Evropských socialistů za podmínek, že socialisté budou v EU respektovat postoje SMERu, což považuji za snahu vlámat se oknem do hospody, ze které vás už jednou vyhodili dveřmi. Evropští socialisté chtějí válku na Ukrajině a nic se na tom nezměnilo od chvíle, kdy SMER kvůli prosazování míru z frakce vloni na podzim vyhodili," konštatuje Aeronet.

 

 

Slávy dcera - Kollár Ján

3. 7. 2024

| Rubrika: příspěvky

Aj, zde leží zem ta, před okem mým smutně slzícím,

Někdy kolébka, nyní národu mého rakev.

Stůj noho! posvátná místa jsou, kamkoli kráčíš,

K obloze, Tatry synu, vznes se vyvýše pohled.

Neb raději k velikému přiviň tomu tam se dubisku,

Jenž vzdoruje zhoubným až dosaváde časům.

 

O vlastenectví - Marie L. Neudorflová, Ph.D.

3. 7. 2024

| Rubrika: příspěvky

Ze zajímavého obsahu konference, se mi zdá relevantní, že ti emigranti, kteří se neodvrátili od své české identity, pociťují silněji svou českou identitu a hrdost, než Češi žijící doma, a to zároveň při existenci vlastenectví k nové vlasti. Podobně zajímavý byl názor, že liberalismu nahlodává možnost předávání jazyka a kulturního bohatství dalším generacím svým principem, že individuální identita je nejdůležitější a že dítě má právo si vybrat, zda chce či nechce pokračovat v identitě svých rodičů.

 

Lichtensteinové v Českých zemích - Prof. S. Kučerová, CSc.

3. 7. 2024

| Rubrika: příspěvky

Sám Lichtenstein získal mnohé statky, např. Lednice a Valtice na jižní Moravě, Krnovsko a Opavsko na severu. Rozsah takto  získaných panství  byl  mnohonásobně větší než  vlastní území  rodného Lichtensteinska.

 

Lipavský potřebuje plán C

3. 7. 2024

| Rubrika: příspěvky

Někteří demokraté volají po odstoupení Joea Bidena, aniž by však vyslovili jméno nového kandidáta. Češi nemohou vědět, nakolik by tato záhadná osoba pokračovala v Bidenově zahraniční politice. Ministr zahraničí Jan Lipavský pro časopis Reflex uvedl, že Česká republika musí mít plán A pro případ Bidenova vítězství a plán B pro Trumpovo. Je čas začít přemýšlet o plánu C.

 

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky