Jdi na obsah Jdi na menu
 


Opus Dei proti SSSR

16. 10. 2021

Opus Dei proti SSSR

1  

Sergej Vasiljev

Úryvek z knihy Curriculum vitae. Kapitola 15.

 

Prvních pět let po nastolení Karola Józefa Wojtyły, Řád zametal stopy svých dřívějších hříchů a vypořádal se s nepohodlnými ve Vatikánu. Ředitel Banco Ambrosiano Roberto Calvi, který pro ně pracoval, byl nalezen oběšen pod mostem Temže. Pět kardinálů papežské kurie, kteří se podíleli na vyšetřování finančních machinací „Opus Dei“, záhadně zemřelo, stejně jako několik desítek méně významných figur.

 

Když Řád skončil se svými vnitřními záležitostmi, aktivně se angažoval v zahraniční politice a od té chvíle přestal být vnitřním církevním problémem, ale změnil se v bolest hlavy celého světa, a především ruského.

Myšlenka rozpadu SSSR svržením prosovětských režimů ve východní Evropě patřila zcela Vatikánu a osobně Janu Pavlu II..

7. června 1982 navštívil papeže prezident Spojených států. Bylo to jejich první setkání.

Jan Pavel II. požehnal Ronaldovi Reaganovi, aby zahájil „křížovou výpravu“ proti Sovětskému svazu, až do úplného zničení. Strany okamžitě podepsaly Dohodu o společné tajné společnosti v Polsku s názvem „Svatá unie“. Klíčovými postavami „Unie“ byli šéf CIA William Casey a americký ministr zahraničí A. Haig, oba členové Maltézského řádu*.

 

Jan Pavel II. a jeho „Opus Dei“ dokázal relativně snadno ovládnout „Maltézany“ – jsou „Johanité“ a jsou „Ordre des Hospitaliers“. Nyní je to něco jako Cizinecká legie Vatikánu – hnízdí tam všichni agenti politiky Karola Wojtyły a jeho nejbližšího přítele, politického dobrodruha polského původu Zbigniewa Brzezinského. A tato politika není nic jiného než dobře známý „Drang nach Osten“.

 

… Zajímavá pravidelnost ruské historie, která čeká na svého badatele … Jakmile se Poláci pustí do práce, Moskva se vzdává … Tak to bylo v 17. století i ve 20. století … Přesto vědí o Rusech něco, co nevědí ani Anglosasové, ani Němci a Francouzi … Zobecnění ale nechme na jindy.

Brzezinski a Jozef Tomko (slovenský kardinál, blízký důvěrník papeže Jana Pavla II. pozn.) jsou Supernumeráři Řádu a vedoucí oddělení propagandy Vatikánu …

 

Tentokrát Slovák

Polák a Slovák, CIA a Vatikán společně vypracovali operaci „Otevřená kniha“ s cílem destabilizovat situaci ve východní Evropě, na Ukrajině a v pobaltských státech a později – společně s Mossadem, MI6 a BND (zahraniční zpravodajská služba Spolkové republiky Německo) – operaci „Thoth“, podle jména egyptského boha, patrona mudrců, mágů a kouzelníků.

Spočívala v nalákání nebo zničení čtyř set tisíc ruských vědců a technických specialistů. Na deset let se Vatikán stal štábem pro zničení SSSR. Reaganův velvyslanec Vernon Walters navštěvoval Vatikán každých šest měsíců od roku 1981 do roku 1988, aby si vyměnil vysoce utajované ekonomické, vojenské a politické zpravodajské informace. (**)

„Věřím, že vše, co dělá Jan Pavel II., má prvořadý historický význam,“ napsal Brzezinski v roce 1985 v časopise Trayeolog.

Už tehdy věděl, co se stane ve velmi blízké budoucnosti.

 

Sedm let po uzavření Aliance s Reaganem, 1. prosince 1989, se papež Karol Wojtyła setkal s Gorbačovem. Rozhovor v knihovně pontifika trval 70 minut. Sovětská delegace okamžitě odjela na Maltu, aby se setkala s Georgem W. Bushem, a dny SSSR byly sečteny.

 

Po dosazení na trůn Karola Wojtyły rostl Vatikán a CIA jako biblická bestie, nohy – jednoho, tlama – druhého. V roce 1983 přijal papež v plné sestavě členy Trilaterální komise a o rok později byly navázány diplomatické styky mezi USA a Vatikánem. V Americe bylo otevřeno více než padesát center „Opus Dei“ najednou, jeho členové se objevili nejen v CIA, ale také v Bílém domě a ve vyšších „patrech“ Pentagonu …

 3. března 1992 Gorbačov na stránkách turínských novin „La Stampa“ přiznal:

„Nyní můžeme říci, že všechno, co se ve východní Evropě v posledních letech stalo, by nebylo možné bez přítomnosti papeže v tom všem, bez jeho enormního úsilí a velké politické role, kterou hrál na světové scéně.“

 

Členové „Opus Dei“ rádi citují svého zakladatele, čestného preláta Jeho svatosti Josemaríu Escrivá de Balaguer, v kultu kterého je obviňují spolu s porušováním lidských práv, krutostí a tajným pronikáním do mocenských struktur.

————————

Z knihy Alberta Crime „Karol Wojtyła – papež a politik“

(*) Všichni šéfové americké rozvědky patřili k Maltézskému řádu, jehož druhé jméno je „ozbrojená ruka Vatikánu“: Leon Panetta (od 13. února 2009), George Tenet (1997-2004), Mike Heilen (2006-2009), Robert Gates (1991-93 – ředitel CIA, od roku 2006 – ministr obrany). Osoba na konci seznamu byla jedním z hlavních ideologů rozpadu Sovětského svazu.

(**) Tyto informace publikoval v časopise Time novinář Karl Bernstein, který obdržel interní informace přímo z Vatikánu. 

————————-

Kniha „In God’s Name. An Investigation into the Murder of Pope John Paul I“ („Ve jménu Boha. Pokus o vyšetřování vraždy papeže Jana Pavla I.“), spisovatel David Yallop ve své knize poskytuje důkazy o tom, že papež Jan Pavel I. – předchůdce Karola Wojtyły – byl otráven státním sekretářem Vatikánu Francouzem Jean-Marie Villotem. Téhož večera, na rozdíl od všech katolických kánonů, bylo papežovo tělo nabalzamováno a poté byl také narychlo zpopelněn. Nebyly provedeny žádné analýzy vnitřních orgánů. A brzy na to, 9. března 1979, ve stejném Vatikánu umírá sám Jean-Marie Villot. Následným zvolením Karola Wojtyły za papeže byla vytvořena silná zločinecká liga, zahrnující CIA, Vatikán a italsko-americkou mafii …

 

„Máme papeže, který veřejně odsuzuje nikaragujské kněze za vměšování se do politiky, a zároveň dává své požehnání k tomu, aby obrovské částky potají a nelegálně tekly do Polska, do rukou odborového svazu „Solidarita“.

 

Tento Otec má dvě tváře: má jednu tvář pro sebe, druhou pro zbytek světa.

Pontifikát Jana Pavla II. je triumfem mezinárodních spekulantů, zkorumpovaných úředníků a zlodějů, jako jsou Roberto Calvi, Licio Gelli a Michele Sindona. A mezitím, Jeho Svatost demonstruje sebe na uličních přehlídkách, což připomíná nějaké rockové hvězdy. Jeho okolí tvrdí, že to dělá pro dobro věci a že příjem se od začátku jeho pontifikátu zvýšil. 

Pokec24.cz