Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jsme ve válce, Ivan David

1. 11. 2020

Jsme ve válce

Ivan David

1. 11. 2020

 

Evropa je ve válce s islamismem – ať si to přizná nebo ne. Islamisté rádi kdeco zapalují – Evropa je tedy v ohni.

Včera atentát na kněze řecké pravoslavné církve v Lyonu – atentátník ho postřelil při zavírání kostela – musel tam tedy čekat na vhodnou chvíli. Po činu z místa uprchl, kněz byl těžce zraněn. Francouzské kostely má hlídat policie – někde se vloudila chyba nebo to uhlídat nejde.

 

V centru Atén pálili včera islamisté portréty francouzského prezidenta Macrona spolu s francouzskými vlajkami. Několik set se jich k tomu sešlo a na dnes plánují další „upalování“. Protest koordinovali migranti z Bangladéše – vzpomínáte na včerejší video, kde v Bangladéši islamisté ubili a spálili člověka, protože cosi znesvětil?


Zatěžkávací zkouška čeká celou Evropu. Zejména čekám na to, že muslimové, kteří tu s námi chtějí žít i nadále, dají hlasitě najevo, že toto vše se neděje v jejich jménu. Že šílenci s ohněm a noži nejsou jejich bratři ve víře. Že oni přišli do sekulární Evropy, aby zde mohli v klidu žít, a ne nám sem zavádět středověké pořádky. Že řádění a vraždy ve jménu víry nebudou tolerovat.


Stejně důrazně to musí dát najevo politici a vlády – a žádat od evropských muslimů a jejich náboženských obcí loajalitu k nové vlasti. Francie je ale zatím tragicky osamocena a export zbraní do zemí, odkud se na oplátku importují fanatici, (ne)utěšeně roste.


Nechali to zajít příliš daleko. Pro nás, kteří nemáme početné muslimské menšiny, budiž válka v ulicích evropských měst ponaučením.

novarepublika.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář