Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zbourání vepřína v Letech za půl miliardy se obrátí proti Romům

10. 8. 2019

"A zase ta debata o památníku v Letech! Šéf komunistů se možná plete v tom, proč je vepřové drahé. Ale je pravdou, že zbourání vepřína v Letech za půl miliardy je špatné rozhodnutí, které se nakonec obrátí proti samotným Romům," má jasno bývalý hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola.

Bývalý hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola

10. srpna 2019 - 08:12

 

"Smutné je, když se k tématu vyjadřují lidé, kteří současný památník viděli jen zdálky a ještě za jízdy vlakem. Protože ten současný areál je jako pietní místo pro připomenutí památky obětí zcela dostačující a zbourání vepřína pod rouškou piety není nic jiného, než likvidace obchodní konkurence," dodal Jiří Zimola ke svému komentáři k aktuálním zprávám o cenách vepřového masa, který jiný politik bydlící ve stejném kraji jako sídlí u Lety u Písku  šéf KSČM Filip spojil se zrušením vepřína v Letech. Vojtěch Filip, který rovněž dasavadní památník v Letech u Písku mnohokrát navštívil, má podobný názor.

 

Drahé vepřové! Kdo za to může?

 

 

 

Zajímavá byla i diskuse k Zimolově komentáři.

 

Jeden z čtenářů poznamenal, že jezdil a občas jezdí kolem Let u Písku stále a ...

"Pana exhejtmana Zimolu jsem tam potkával. Kdo tam naopak chyběl byli samotní Romové, kteří tam byli stále méně a méně až tam snad jednou byl za Romy s oficiální delegací jen Holomek s dvěma jako doprovod. Samotní Romové nic bourat nechtěli, to se na Písecku ví. Kdo má tu možnost podívejte se do veřejné části katastru nemovitostí komu patří okolní pozemky a budete se divit, který kamarád TOPky a Hermana to je. Potvrzuji, to pietní místo bylo důstojné, přiměřeně veliké s vybudovanou komunikací, parkovištěm, lavičkami, atd." konstatoval diskutující čtenář Zimolových příspěvků na facebookovém profilu.

 

"Proč to nenapíšeš, že pozemky okolo vlastní Šlafenberg?" napsal další čtenář, který patrně úmyslně zkomolil jméno nejstaršího českého poslance, který byl do Sněmovny zvolen za  TOP 09.

 

"A je to venku – proč ta „spravedlivá“ TOP-ka tak bojovala proti vepřínu v Letech! Na  Písecku. Lesy a pozemky v okolí prasečáku patří Schwarzenbergům a tyto lukrativní pozemky, se snaží majitelé prodat zahraniční společnosti, která ale odmítá mít ve své blízkosti prasečák. Tato snaha trvá již od roku 1995, no a nyní se to povedlo," komentuje předchozí příspěvek první z komentátorů.

 

"Kdepak soucit s Romy – sprostý kšeft jako vždy pod pláštíkem humanity a zase náhodou jak na potvoru je u toho Kalouskova strana a blbý lid jim opět naletěl," dodal ještě tento čtenář.

 

"Že nejde o soucit s Romy jsme věděli už dávno, bohužel apel písecké KSČM nestačil," napsal v komentáři někdo za Okresní výbor KSČM Písek

 "Podobný areál prodávalo AGPI 4 roky zpět za 20 mega firmě RABBIT Trhovy Stepanov a.s., která patří současnému prezidentovi AGRÁRNÍ KOMORY ČR Jandejskovi. Trochu vše zvláštní," podivil se ještě jeden čtenář.

 

(ps, facebookový profil Jiřího Zimoly, Prvnizpravy.cz, foto: ps)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář