Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zapalte 17.11.2020 svíčku - Za svobodu! Michal Brand

16. 11. 2020

Zapalte 17.11.2020 svíčku - Za svobodu!

Michal Brand

 

Zítra je symbolické datum – 17.listopad.

 

Datum symbolické letos více než kdy jindy v uplynulých 30 letech. Nebudu psát velká, patetická slova o tom, proč je toto datum symbolické právě dnes, v dnešní době výjimečného stavu, zákazu vycházení a zákazu shromažďování (fakticky dokonce i soukromého, apolitického shromažďování, čistě lidského setkávání se a mluvení spolu navzájem). Každý to uvnitř sebe cítí. A jen někteří se to v sobě snaží překřičet a umlčet své svědomí zfalšovanými statistikami a hrůzu nahánějícími výroky prolhaných proroků apokalypsy.

 

Zapalte zítra svíčku. Za Svobodu. Za všechny, kteří za naši svobodu obětovali mnohé a veliká řada z nich i svůj život. Za Svobodu. Kterou nám naši předci a někteří z nás dosud žijící vybojovali. Za Svobodu. Za Svobodu, která nikdy nezůstává natrvalo, protože je příliš vítanou kořistí a obětí různých psychopatů a tyranů, kteří se vždy zaštiťují těmi nejlepšími úmysly a tím největším „velkým dobrem“.

 

Zapalte zítra svíčku Za Svobodu.  Na Národní třídě v Praze, před radnicí Vašeho města nebo vesnice, u kašny na náměstí ve Vašem městečku, na kamenných schodech kostela ve Vaší obci. Protože Svobodu je velice těžké vybojovat, ale ztratit ji je velice snadné a často zcela bez povšimnutí uprostřed všedních starostí všedního dne.

 

Svoboda přichází ve velikých, historických okamžicích. A zabita bývá Svoboda v nepozorovaných nudně šedých týdnech a měsících, kdy lidé nedávají dost pozor a málo o vlastní Svobodu pečují.

 

Zapalte zítra svíčku Za Svobodu.

 

Aby nám ji nevzali.

 

Aby věděli, že si ji vzít nenecháme.

 

A abychom my věděli, že Nás je hodně a Jich je málo.

 

 

Fotografie

Němečtí agresoři v republice. "Naši" Němci" je vítají, hajlují. My,Češi, zatínáme pěsti!

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář