Jdi na obsah Jdi na menu
 


Západní cynismus a ukrajinské oběti

31. 10. 2022

Západní cynismus a ukrajinské oběti

Útok na ruský krymský přístav Sevastopol má stejný angloamerický podpis jako zničení plynovodů v Baltském moři.

Ilustrační foto

31. října 2022 - 12:30

 

To znamená, že to nevyžaduje slepou víru v ruskou propagandu, ale pouze kritický zdravý rozum a pečlivé sledování válečných událostí, píše Wolfgang Hübner na německém webuPiNews..


Ukrajinská pozemní ofenzíva prozatím selhala, ruské ozbrojené síly jsou opět ofenzivnější. Masivní dronový útok na nejdůležitější ruský námořní přístav by odvrátil pozornost od neúspěchů.

 

Zdejší kalkul je cynický: Pochopitelná ruská reakce, totiž alespoň dočasné přerušení smlouvy s Ukrajinou o lodních dodávkách obilí do světa, má sloužit k pokryteckému a hlasitému obviňování Moskvanů z hladového teroru vůči zemím v nouzi.

Nikdo nemá s takovými praktikami větší historické zkušenosti než Angličané, kteří zjevně stále nepřekonali ztrátu své někdejší světové moci. Jim, stejně jako Bidenovi, USA a vazalům západních hodnot, je zjevně zcela lhostejné, jestli ukrajinské civilní obyvatelstvo nyní stále více trpí ruskými reakcemi.

 

Rusko požádalo kvůli útoku na lodě Černomořské flotily o zasedání RB


Pokud jde o těžké ztráty ukrajinských ozbrojených sil s bezpočtem mrtvých a raněných – o tom západní politici a přední média mlčí neméně cynickým, nelidským způsobem. Koneckonců jsou to jen Ukrajinci, kdo umírají za „svobodu a demokracii“ Západu.

 

(rp,prvnizpravy.cz,pinews,foto:arch.)