Jdi na obsah Jdi na menu
 


Západ najednou lká nad osudem Prigožina…

25. 8. 2023

Západ najednou lká nad osudem Prigožina…

25.8.2023 11:09

Ze dne na noc přestal Západ proklínat Prigožina a začal Putina obviňovat z jeho likvidace. Není nic nevkusnějšího nad krokodýlími slzami Západu nad úmrtím Prigožina. Od připojení Krymu k Rusku, od postupného vytlačování francouzských kolonizačních snah v Africe, od mohutného vzepjetí jeho žoldnéřů na Ukrajině, až do momentu pravděpodobného (nikoliv zcela jistého úmrtí) udělal západ kouzelný mohutný veleobrat.

Tytam jsou zapomenuty četné sankce na něho i jeho bojovníky, kdy přiváděl k zoufalství Macrona i Evropskou unii, ale i samotnou USA. Chtěli ho stůj co stůj zlikvidovat, protože nesporně výrazně pomáhal zájmům Ruska na bojišti jak na Ukrajině, tak i v Africe. Když dokonce i Zelenskyj i Biden ihned začali obviňovat Putina z jeho úmrtí a pomalu jej začali vydávat za oběť Putinova režimu, směšnost a drzost jejich počínání nemohla být větší…

Bůhví, jak to všechno bylo a je. Pokud skutečně je po smrti rukou svých nepřátel (a nezapomínejme, že Rusové vidí v jeho úmrtí prsty Západu i Ukrajiny), i přes závažné chyby se zasloužil v očích svých krajanů významně o Rusko.

Asi tak…

Jiří Vyvadil

vasevec.cz