Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zač máme platit…

7. 7. 2022

Zač máme platit…

Marek Řezanka

 

Lucie Groene očistit chce jméno:

Wollner a další podle ní jsou lháři.

Soudí se za to, co je pošpiněno:

S Hornovou Lenkou se jí to již daří.

Snad právo pozná dřív než v pozdním stáří.

Omluvit by se měli Reportéři.

Oni však ve svou neomylnost věří.

Každý z nich se jak velký Zeus tváří.

Každý jak páv si prohlíží své peří.

Zač máme platit, koncesionáři?

 

Dobiášové bylo zastaveno

všechno, co měla proti intrikáři.

Ke Hlubučkovi měla připraveno

více než dosti. Kdo to tedy maří?

Když byl cíl Babiš – chtěli, ať se vaří.

STANu pak v „ČéTé“ zcela jinak měří.

Kůň musí vyhrát – kauza musí z dveří.

Pandora Papers byly na oltáři.

Na Zelenského nikdo neudeří.

Zač máme platit, koncesionáři?

 

Minářův spolek už má odvoleno.

Chtěl vládní STAN – ten s aférou teď září.

Vždyť dvojí metr čouhá tu jak seno.

Milion chvilek? Sprostí podfukáři.

„ČéTé“ jim dlouho stlala na polštáři.

Jasně, že tihle pranic neprověří.

Jsou to jen loutky, které zaláteří,

když to tak mají psáno ve scénáři.

Se STANem šli by klidně na večeři.

Zač máme platit, koncesionáři?

 

Otázka zní, kdo vše je lovnou zvěří.

Divák je klamán těmi bez páteří.

Však se mu mozek agitací paří.

A tak se ptám všech, kdy kal někdo zčeří:

Zač máme platit, koncesionáři?

 

Namluveno: http://muamarek.cz/files/mp3/zac-mame-platit....mp3

 

 Dne 13. 1. 2022 jsem v rozhovoru pro Parlamentní listy (Viz https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Publicista-bouchl-do-stolu-Rakusan-Farsky-zdrazovani-Lide-organizujte-se-Tentokrat-to-bude-bez-podpory-CT-takze-689439) mimo jiné uvedl: „Této vládě bych doporučil co nejrychleji doprovodit Jana Farského – a již se nevracet. A co doporučit ostatním občanům? Aby se začali organizovat a snažili se veřejně dát najevo, co jim vadí, co se jich životně dotýká – a co nehodlají akceptovat. Nebo tady smí demonstrovat jen Mikuláš s čertem?

 Samozřejmě to bude těžké v tom, že tentokrát za demonstrujícími nebude stát mainstream, aby o těchto demonstracích informoval a propagoval je.

Vidíte snad mohutnou demonstraci proti zpupnému a nedemokratickému postupu proti panu Hrubcovi? Vidíte demonstraci proti způsobu, jakým je financován STAN? Vidíte demonstraci proti masivnímu zdražování? Hlavně, že před volbami frčely údajná „Babišova drahota“ a k brzkému zapomenutí odsouzené „Pandora Papers“. Nyní je tedy vše v pořádku, demokratické a zalité pravdou, ano?

 Teď se naplno ukazuje, co bylo mnohým zřejmé již v době masivních demonstrací spolku Milion chvilek pro demokracii, kterému jako hlavní tvář posloužil student M. Minář: Že tyto demonstrace byly organizované těmi, kteří za každou cenu chtěli protlačit pět stran takzvaného Demobloku do vlády. A že mezi těmito subjekty zaujala hlavní roli Česká televize, která by z titulu své veřejnoprávní úlohy nikomu stranit neměla.

 V tomto duchu je pak třeba vidět všechny mediální útoky na tehdejšího premiéra, A. Babiše, zatímco kauza Markéty Dobiášové o Petru Hlubučkovi nespatřila v České televizi světlo světa.  

 O lživých reportážích České televize se mlčí. Je to škoda. Už proto, že občané této země jsou nuceni platit tzv. koncesionářský poplatek.

 Připomenu tedy, že například v případě reportáže o Lucii Groene Odkolek se Česká televize dopustila hrubých faulů (Viz https://www.odkolek.com/prehled-nepravdivych-tvrzeni-ct).

 Podobné jednání ovšem není v České televizi ojedinělé, což lze dokumentovat na kauze „udavačky z Lidic“. Vojtěch Kyncl s Markem Wollnerem nepravdivě osočili Alžbětu Doležalovou jako udavačku.

 Vojtěch Šustek, archivář, vydal studii pod názvem Nepravdivé obvinění z udavačství lidické ženy Alžběty Doležalové“.

 Výše popsané jednání České televize by mělo být v demokratické společnosti naprosto nepřípustné. Vrcholem drzosti je, když za svou zcela neprofesionální práci požaduje, aby jí občané platili. Tito občané přitom nemají žádné kontrolní mechanismy a nemohou se nijak podílet na nápravě stavu věcí. Buď by tedy koncesionářský poplatek měl být zcela zrušen, nebo zachován s tím, že občané budou mít práva volby členů Rady České televize – a v případě jejich selhání je budou moci odvolat.