Jdi na obsah Jdi na menu
 


Za přesídlením německého obyvatelstva z ČSR je údajně Beneš

13. 1. 2022

Za přesídlením německého obyvatelstva z ČSR je údajně Beneš

 

To jsme se dozvěděli z komentáře k jednomu z našich článků. Odpověděli jsme následně:

 

Henlein drze lhal Angličanům, pak v tom pokračoval Hitler. Důsledek se projevil již v roce 1940. Angličané navrhli, aby německé menšiny byly transferovány do Německa. Anglie tuto myšlenku prosazovala ve spojeneckém táboře. První ji schválili po nich Američané a pak Rusové. Přečtete si jednání ze spojeneckých konferencí. Tvrdit, že Beneš je za tím vším, je dětská říkanka, která má původ v nacistických a postnacistických pramenech.

 

V Postupimi spojenci rozhodli i o přesídlení německého obyvatelstva z Československa a dalších států.. Nám toto rozhodnutí dali diplomatickou cestou na vědomí. Tvrdit, že Beneš vítězným mocnostem tuto myšlenku vnutil, je hrubá neznalost. To také vnutil myšlenku přesídlení Němců z Polska a Maďarska a Rakouska? Buď jste dětina nebo člověk, co chce přepisovat dějiny a špinit prezidenta Beneše. V zápisu Postupimi najdete pravdu. Churchill otázku Němců a jejich přesídlení otevřel sám. I Stalin tvrdil, že přesídlení z ČSR probíhá dostatečně rychle. WCh dokonce odmítnul přijmout do anglického pásma Němce z ČSR. To jste vše mohl nastudovat.

 

W. Churchill k možné bezprostředně poválečné situaci řekl: „…Hned po válce poteče mnoho krve. U vás i jinde bude mnoho Němců vybito - to jinak nejde a já s tím souhlasím. Po pár měsících my prohlásíme „teď dost“ a pak začneme mírovou práci." A dodal: "Transfer bude nutný!...Dá se jim krátká lhůta, ať si vezmou to nejnutnější a jdou." ( Z rozhovoru Winstona Churchilla s prezidentem Edvardem Benešem ze 3.4.1943, který zaznamenal Jan Masaryk, in Dalibor Plichta, Nesmířenost a nesmiřitelnost německé politiky, Praha, Fenix, 1996, str. 20).

 

Zápis z Postupimské konference vyvěsíme následně. A nyní co? Omluvíte se za nepravdy nebo lži (?), které jste napsal a půjdete atakovat Angličany a W. Churchilla? Nebo na to nemáte odvahu?

 

Dr. O. Tuleškov