Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výročí NATO zločinů v Srbsku a Černé Hoře, Prof. PhDr. Rajko Doleček, DrSc.

25. 3. 2021

Výročí NATO zločinů v Srbsku a Černé Hoře

Prof. PhDr. Rajko Doleček, DrSc.

 

Česká republika se stala členem NATO 12. března 1999 a už za 12 dnů potom zahájilo NATO 24.března svoji 78 dnů a nocí trvající agresi bombardováním SRJ, „malé“ Jugoslávie (Srbsko+Černá Hora) na základě výmyslů a lží o údajné humanitární katastrofě na Kosovu a Metohiji (KosMet). Britský novinář W.Rees-Mogg o tom napsal (The Times 3.května 1999):-„Arogantní a neuvážené NATO tažení na Balkáně vyvolalo pohromu…Ani nutnost, ani zdravý rozum nenutily, aby NATO bombardovalo Jugoslávii, což už vyvolalo humanitární katastrofu, které mělo úmysl zabránit…“ Bombardování se uskutečnilo i o Velikonocích , podobně jako za německé agrese v roce 1941.

 

Bez ohledu na „lidská práva“ tolik propagovaná Spojenými státy a členy NATO z Evropské unie (EU), při bombardování Srbska a Černé Hory zabily NATO bomby téměř 4 000 obyvatel (z toho 2 768 civilů, včetně 88 dětí), závažně zranily a zmrzačily přes 11 000 civilů a vojáků. Byla těžce poškozena ekonomie státu, její infrastruktura, veřejné služby, rozhlas a TV, bylo zničeno bombami 60 významných mostů, řada městských tepláren, nebyla ušetřena ani zdravotnická zařízení, školy. Škody, vyvolané agresí se nyní odhadují až na 120 miliard US dolarů! Zatím bez náhrady ! Trvale byla poškozena na mnoha místech příroda následkem zničení velikých chemických závodů, rafinerií nafty. Velikým zločinem NATO bylo použití ochuzeného uranu (téměř 10 tun radioaktivního odpadu !) s poločasem rozpadu 4,5 miliardy let, v Srbsku včetně Kosova a Metohije, v Republice Srbské v Bosně.! Zřejmě proto se výskyt leukémií a lymfomů se za posledních 10 let zvýšil o 110%, počet úmrtí na tato onemocnění o 180% .

 

Počet vyhnaných a oloupených obyvatel KosMetu (Srbů, Romů, Goranců, prosrbských Albánců) podle dnešních údajů dosahuje až 250 000, možnosti jejich bezpečného návratu jsou tč. prakticky nulové. Násilí proti zbývajícím Nealbáncům přetrvává, nikdo je oficiálně nechrání před zločiny na nich spáchané a páchané. Bylo zavražděno, nebo zmizelo přes 3 500 Srbů a Nealbánců v KosMetu. Neodsuzují se vraždy na Srbech nebo Romech. Nikdo nebyl odsouzen například za teroristický útok na autobus se Srby v 2001, s 12 mrtvými, 43 zraněnými. ICTY soud v Haagu podruhé propustil bez odsouzení významného velitele UCK odpovědného za četné vraždy a mučení, loupeže a znásilňování Ramuše Haradinaje. Svědkové se báli svědčit, mnoho jich bylo zabito, zmizelo. Na KosMetu dosud žije, vlastně živoří, kolem 120 000 Srbů. Spojené státy tam vybudovaly největší vojenskou základnu mimo USA, Bondsteel. Byl to další krok k přisunutí amerických základen k Ruské federaci. Na KosMetu bylo vypleněno a zničeno na 150 starobylých pravoslavných, srbských klášterů ze středověku.

 

Evropská unie přinutila zcela poddajnou nynější vládu Srbska, se slibem možnosti dostat se do Evropské unie, aby ta vláda fakticky uznala secesi své historicky pro Srby tak drahocenné oblasti. Srbům bylo velmi líto, když český ministr zahraničí K.Schwarzenberg uznal pseudostát Kosovo, proti vůli obyvatel České republiky, BEZ schválení parlamentem (21.května 2008). Jen pro zajímavost k tomu jakási „vysvětlivka“. Jiný princ Karel kníže Schwarzenber v rámci tzv.Šílovy aféry (1889) prohlásil: „…My jsme potomci oné katolické šlechty, která u Lipan porazila tábory a na Bílé hoře husitské stavy české“.

 

I když švýcarský vyšetřovatel (senátor) Dick Marty zveřejnil údaje o obchodování s lidskými orgány za tím účelem zabitých Srbů a Romů, albánské úřady se toho vyšetřování nechtěli nikdy účastnit, získané dokumenty dodané ICTY soudu v Haagu byly z neznámých důvodů zničeny. I když vyšetřování ukazovala na premiéra Kosova Hašima Thaciho, jako na možného účastníka těch „obchodů“, nic se nestalo, výsledky Dicka Martyho byly zatím zahrány do autu, protože se uvádí, že je Thaci „americký“ člověk.

 

Události kolem KosMetu ukazují na použití dvojích měřítek na světové události. Zatím co téměř nikdo na oficiálním Západu halasně neprotestoval, že od Srbska byl násilím odtržen KosMet, že NATO použilo pro znásilnění Srbska velmi krvavé prostředky (78 dnů a nocí bombardování), že nebyla dodržena rezoluce Rady bezpečnosti 1244 o tom, že i po okupaci NATO jednotkami KosMet zůstává součástí Jugoslávie, že bude zaručen bezpečný návrat vyhnaných z KosMetu, dnes politici Západu dostávají téměř hysterické záchvaty, když se jen do určité míry podobná situace, zatím zcela nekrvavě řešená, opakuje na Krymu.

 

NATO, tj. Spojené státy a Evropská unie, začaly své agresivní plány právě proti SRJ, když v roce 2000 byl svržen „mírovou cestou“ prezident Milošević, když Západem placený převrat (podle amerického diplomata, dokonce i velvyslance v Bělehradě Montgomeryho) přišel USA na 60 milionů dolarů. V Srbsku k tomu pomohla ze zahraničí placená skupina OTPOR, za pomoci Západem vydržovaných různých „nevládních organizací“, která udělala jakýsi „vzor“, jak svrhávat „mírovou cestou“ vlády. Vycházela vlastně jako by z publikace Dr.Gene Sharpa „Jak zahájit revoluci“.Jejich taktiku profesionálně provedených převratů s místními modifikacemi používá Západ (hlavně USA, Německo apod.) všude tam, kde chce dostat k vládnutí skupinu, která bude poslušně vykonávat jeho rozkazy. Dnes se OTPOR překřtil na CANVASS (ve významu agitátor; ten kdo trestá, kritizuje). Dnešní události na Ukrajině jednoznačně ukazují na použití šablony OTPORU. Stefan Karganović a skupina Srebrenica.Historical.Project, připravili o tom knižní publikaci i film „Bourání Republiky Srbské“, v souvislosti s nepokoji v Bosně a Hercegovině, hlavně v muslimsko-chorvatské federaci. Ve filmu vystupují i vůdcové OTPORU, tedy vlastně Západem placení „žoldnéři“, Srdja Popović a Ivan Marović, dnes předobře finančně zajištění.

 

Karganović v rámci rozboru politického pozadí převratů uvádí řadu překvapivých faktů, které je velmi užitečné citovat. (1) Vykonavatelé této specifické formy geopolitické války nejsou žádní snílkové, kteří se věnují ideálům spravedlnosti, bratrství a demokracie. Jejich cíle určují jejich šéfové, západní mocnosti. Teoretik „barevných revolucí“, Američan Dr.Gene Sharp, se obvykle ukazuje na místech, kde se jedná o nějaký americký zájem. (2) Povídání o nenásilí během těch převratů je cynická lež. Ani jeden „barevný převrat“ dosud nebyl nenásilný, liší se pouze intenzitou použitého násilí. Tato hra vědomě nebo nevědomě se „zahraničními žoldáky“ musí počítat s tím, že se někomu rozbije hlava, vyrazí oko, nebo se smrtelně zraní – vše kvůli „vyšším politickým cílům“.(3) Na konci profesionálně zmanipulovaného převratu není revoluce, není skutečná změna, není zlepšení. Poněkud „hloupí“ a zneužití mladí lidé jsou dnes pravděpodobněji na úřadu pro nezaměstnané, než by chodili do jim slibované práce. V Ukrajině dnes místo korumpovaného Janukovyče nastupuje parta ještě korumpovanější Timošenkové (má prý běžné účty v 80 bankách po světě). (4) Místní marionety, loutky, vykonavatelé práce, splňují jen rozkazy, ale nerozhodují o ničem. Jak paní Victoria Noolandová, státní podsekretářka v USA prohlásila 13.prosince ve Washingtonu před skupinou byznysmanů , USA vložily 5 miliard (!) dolarů do své sítě „nevládních organizací“ Ukrajiny. Zřejmě to byla příprava na letošní události v Ukrajině, včetně Majdanu.

 

Jak se dnes jeví, je „barevná revoluce“ podvod, lživý prapor pod kterým svedený lid přivádí k vládě koloniální správce své země, kteří budou sloužit cizincům a ne jemu.

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář