Jdi na obsah Jdi na menu
 


Všeho dočasu - Jaká má být naše budoucnost?

25. 4. 2024

Jaká má být naše  budoucnost?

 

I běžná nabídka knih nám pomůže v orientaci. Podiven se diví, že je stále v nabídce a spokojeně odpočívá v regálu, kde čeká na vyzvednutí. Tituly, v nichž se vyskytuje slovo "Sudety" , nejsou ojedinělé. Zpravidla je jich v regálu několik. Knihy o Rakousko - Uhersku též čekají na svého zájemce, aby mohly oslavovat velkolepou habsburskou říši a tak poškozovat české národní vědomí i historickou pravdu. Kniha o vyznamenáních R-U je vyčerpávající. Vzpomínek knižních na R-U je na pultech  nemálo. Ostatně je možné se dozvědět z nových knih i o protektorátu a druhé republice. Samozřejmě v „novém vidění“.

 

Chtivý čtenář však těžko nachází knihy o vyhnání Čechů v roce 1938, o koncentračních táborech, o pochodech smrti, o teroru za „protektorátu. Proč by tam takové knihy ještě běžně prodávali? To by se česká historie jen těžko přepisovala. Nejdříve nám musí naše knihy vzít, jak správně velmi předvídavě zdůrazňoval M. Kundera, jeden z největších našich spisovatelů novější doby, a pak mají páni "historici" volné pole k působení. Němci se s námi rozdělí o genocidu na Židech. Tzv. sudetští Němci z nás učiní, za spolupůsobení „české“ páté kolony, viníky a ze sebe naše oběti. A tak postaví skutečnou historii na hlavu. V tomto jim pomáhají i různí zahraniční autoři, jejichž „slávu“ šíří „naše média“ po vlastech českých. V tomto procesu postupně přepisovatelé a prznitelé našich dějin mají v úmyslu  naše knihy nahradit svými, pohádkovými, a časem na historickou pravdu téměř nikdo již nevzpomene.

 

Dokonce i na internetu  útočí reklamy, jež nám vnucují knihy o „Sudetech“. Nabízí nám také jakési dějiny Wehrmachtu od roku 1935 až do roku 1945, kdy Wehrmacht byl poražen. Oslavy „hrdinství“ nejen banderovských jednotek, často i v uniformách SS, ale i hrdinné tankové SS divize, tzv. Kinderdivizion, na západní frontě, vychovatelské poslání gestapa a SD, pánů Moravců, Háchů ještě čeká na „ocenění“.

 

„Transformace“ pokračuje, vědomí českého národa zarůstá plevelem a tak časem pomalu hyne na úbytě. Proto o historické pravdě mluvíme, píšeme, aby lidé ještě měli možnost, alespoň někde, se s pravdou seznamovat. Jsme kapkami, které mohou přerůst ve slušný déšť a také i v záplavu pravdy, která odnese všechny ty paskvily, které dnes ještě na výsluní čekají na to, aby otrávily duši našeho národa.

 

Co může každý z nás udělat? Jednoduše sdílet a přeposílat články, které považuje za důležité, komentovat je a snažit se je dále šířit všemi dalšími možnými prostředky. Děkujeme moc všem, kteří se postavili na stranu pravdy a již tak činí. Nyní  nastala doba, kdy nemůžeme mlčet ke lžím, kdy naopak je nutné, abychom mluvili, psali o historické pravdě, o českém národu, jeho zájmech, o naší státnosti. Věříme, že naše budoucnost bude jiná, než jakou nám připravují ti, kteří pracují k našemu zbídačení a zániku.

 

Dr. O. Tuleškov