Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vrcholek ledovce

16. 10. 2019

 

   Když islamista zaměstnaný v protiteroristickém oddělení přímo v centru Paříže bestiálně podřízne čtyři spolupracovníky, nedá se to už ututlat. Jedná se však právě jen o příslovečný vrcholek ledovce.

   Georges Bensoussan, francouzský historik původem z Maroka, shromáždil ve své knize nazvané Podrobená Francie desítky svědectví policistů, státních úředníků, radních, lékařů, učitelů i sociálních pracovníků o tom, jak to vypadá v místech, o kterých se kvůli politické korektnosti nemluví.

   Podává mimo jiné svědectví o poměrech, které dnes vládnou v policejním sboru. Jak výzkumníkům sdělil bývalý vysoký funkcionář policie Rémy Laforêt, s muslimskými policisty bývají problémy. Někteří světí ramadán, což znamená, že celý den ve službě nejedí a nepijí, a přitom nosí zbraně. Řeší se to tím, že během muslimského svátku jsou tito policisté pro jistotu přidělováni na administrativní práce. Podsvětí ovšem dobře ví, že po několik týdnů pak chybějí policisté v terénu.

   Rémy Laforêt byl jedním z mála respondentů, kteří ve zmíněné knize vystupují pod vlastním jménem. Desítky dalších svědků měly strach prozradit svoji identitu. Vypovídají o policistkách, které kvůli své víře odmítají podat ruku kolegům. O mladých policistech, kterým bylo na poslední chvíli zabráněno odjet bojovat za Islámský stát do Sýrie. Dozvídáme se o čtvrtích na předměstí Paříže, kam se policisté neodvažují vstoupit bez krytí ze strany zvláštních oddílů, které zajišťují jejich bezpečí. O místech, kam odmítají jezdit hasiči a chodit lékaři.

   Dozvídáme se o policistech, kteří byli lynčováni davem jen proto, že chtěli kontrolovat zahalenou ženu. O útocích na policejní stanice, po kterých získali policisté instrukce od svých nadřízených, aby od kontrol zahalených žen raději upustili.

   Když generál četnictva Bernard Soubelet před několika lety otevřeně referoval o skutečném stavu policie, byl na nátlak z vysokých politických míst propuštěn ze státních služeb. Ti, kdo ho od policie vyhodili, dnes možná pietně zapalují svíčky za ubodané policisty.

Prof. J. Keller

Přišlo e-poštou

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář