Jdi na obsah Jdi na menu
 


Víte, co je deputinizace? Rajchl o příčinách drahých energií

6. 6. 2024

Víte, co je deputinizace? Rajchl o příčinách drahých energií

 

Advokát a předseda strany PRO Jindřich Rajchl si vzal na mušku příčiny drahých energií a rozebral novotvar, který se zabydlel v našem provládním jazyce. Hlavně, že vše "ideologicky očistíme", povzdechl si Rajchl.

Jindřich Rajchl (PRO)

6. června 2024 - 06:05

 

Víte, co to je "deputinizace"? Jedná se o novotvar v našem jazyce označující technologický proces, kdy se plyn či ropa pocházející z území Ruské federace transferuje přes potrubí třetího státu, aby následně dorazila na území koncového odběratele zcela očištěná od ideologických zplodin.

 

Náklady na jeho realizaci činí zpravidla 200-300% z původní ceny dané komodity, což je sice z ekonomického hlediska krajně nevýhodné, avšak pro vládu hlásící se k “hodnotové politice”, zcela zanedbatelné. Ostatně nakonec to zaplatí její občané a ještě jim za to jejich méně důmyslná část zatleská.

 

 

Deputinizace je využívána zejména v Evropě, a to především ze strany zemí, jež se vyznačují maximálním stupňem servility k politice ekonomického kolonialismu realizované již mnoho let ze strany USA.

 

Psali jsme:

Fico poprvé od atentátu promluvil k lidem

 

Na absolutní špiče mezi všemi těmito zeměmi se již třetím rokem drží Česká republika. Petr Fiala tak znovu dokazuje, že je světovým lídrem i v této oblasti!" okomentoval Rajchl na svém facebooku příčiny drahých energií díky "ideologickému očištění".

 

(jk, prvnipravy.cz, foto: red.)