Jdi na obsah Jdi na menu
 


Více než polovina obyvatel Německa souhlasí s očkováním vakcínou Sputnik V.

9. 4. 2021

Více než polovina obyvatel Německa souhlasí s očkováním vakcínou Sputnik V.

Německo bude s Ruskem diskutovat o nákupu vakcíny

1 Janinna  

 

Podle průzkumu britské společnosti YouGov více než polovina německých obyvatel uvedla, že je připravena k očkování ruskou vakcínou proti koronaviru „Sputnik V“.

55% účastníků studie je připraveno se očkovat ruskou vakcínou. 19% respondentů nechce být očkováno „Sputnikem V“, 14% se zdrželo odpovědi, 12% uvedlo, že nechce být očkováno žádným lékem, uvádí RIA Novosti s odkazem na noviny Handelsblatt.

Německo bude s Ruskem diskutovat o možném nákupu vakcíny „Sputnik V“.

Německý ministr zdravotnictví Jens Spahn ve čtvrtek oznámil, že jeho země bude jednat s Ruskem o možném nákupu koronavirové vakcíny Sputnik V.

Vakcína je v současné době přezkoumávána Evropskou agenturou pro léčivé přípravky (EMA).

„Jménem Německa jsem vysvětlil Radě ministrů zdravotnictví EU, že nejdříve budeme s Ruskem diskutovat na dvoustranném základě, abychom věděli, kdy a v jakém množství lze vakcínu dodat,“ řekl ministr v rozhovoru pro regionální rozhlasovou stanici WDR [Westdeutscher Rundfunk].

Ruská vakcína proti koronaviru již byla registrována v 59 zemích, ale dosud nedostala zelenou od Evropské agentury pro léčivé přípravky.

Vakcína je účinná z 91,6% v klinických studiích III. fáze publikovaných v The Lancet.

Spahnovo prohlášení přišlo poté, co bylo oznámeno, že bavorské úřady připravily předběžnou smlouvu na dodávku 2,5 milionu dávek ruské vakcíny „Sputnik V“.

Bavorsko se stalo prvním spolkovým státem v Německu, který si sám zajistil dodávku „Sputniku V“. 

Předseda vlády Markus Söder uvedl: Pokud v Evropě bude povoleno používat „Sputnik V“, pak v červenci obdrží svobodný stát Bavorsko prostřednictvím této společnosti další dávky vakcíny, aby zvýšil své zásoby – podle mých výpočtů, jich bude 2,5 milionu.“ 

Za tímto účelem bude s Ruskem podepsána předběžná dohoda o výrobě této vakcíny ve městě Illertissen. 

Durynsko, které má velký zájem na snížení počtu infekce, se rozhodlo následovat příklad Bavorska. 

Thomas Mertens, předseda očkovací komise v Institutu Roberta Kocha (německý regulační úřad pro studium a schválení vakcín STIKO), označil předobjednávku ruské vakcíny ze strany Bavorska za „zásadně pozitivní“ akci.

 

pokec24.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář