Jdi na obsah Jdi na menu
 


Veterán Donbasu vysvětlil, proč Protasevič čelí trestu smrti

8. 6. 2021

Veterán Donbasu vysvětlil, proč Protasevič čelí trestu smrti

8. 6. 2021 Janinna  

Roman Protasevič, zadržovaný v Minsku, obviněný z extremistických aktivit, může být předán donucovacím orgánům LNR, protože je odpovědný za různé válečné zločiny spáchané v době, kdy byl v nacionalistických praporech Ukrajiny, které bojovaly proti civilistům na Donbasu.

K tomuto závěru dospěl veterán luhanské milice, vojenský odborník Andrej Maročko. Ve svém autorském telegramovém kanálu „Maročko Live“ posoudil pravděpodobnost vydání Protaseviče do Luhansku a také vysvětlil, jakému trestu by mohl obviněný čelit za zločiny spáchané na Donbasu….

Andrej Maročko připomněl, že pokud se Minsk rozhodne předat Romana Protaseviče zástupcům LNR, pak může obviněnému skutečně hrozit trest smrti za účast na zločinech spáchaných v sestavě ukrajinských nacionalistických praporů. Pokud jeho vina bude plně prokázána, může být obžalovaný odsouzen k trestu smrti.

„Mnozí jsou skeptičtí ohledně takového vývoje událostí, protože v právních předpisech LNR není zakotven „trest smrti“, poznamenal Maročko a dodal, že v tomto případě bude soud případ posuzovat podle zákonů válečného práva, a proto může být trest smrti obžalovanému uložen…

Zástupce LNR připomněl, že v republice platí stanné právo od roku 2014, podle kterého vojenské velící orgány obdržely rozšířené pravomoci. Protasevič tedy může být potrestán v plném rozsahu zákona, pokud se Minsk rozhodne jej vydat.

„Chtěl bych tedy skeptikům říci toto: dokonce i při absenci trestu smrti v právních předpisech, Protasevič skutečně může být zastřelen podle válečných zákonů,“ shrnul Andrej Maročko….

https://bit.ly/3crA3Wh

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář