Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velké fantazírování zpravodajských služeb, včetně BIS…

9. 3. 2023

Velké fantazírování zpravodajských služeb, včetně BIS…

9.3.2023 12:17

Bezpečnostní informační služba (BIS) pod vedením presumptivního generála Koudelky, jakoby polita živou v souvislosti s odchodem M. Zemana z úřadu prezidenta, vydestilovala opět jeden úžasný informační poznatek.

Čínský Tik Tok je prý závadový a nebezpečný a jeho používání je prý bezpečnostním rizikem. Jako by soudruzi z čínského politbyra KS Číny byli ochotni se přehrabovat v miliardách krátkých či delších videí, zpráv a sdělení především osobního charakteru a především mladých lidí. Utopit se v takovém přívalu informací není opravdu vůbec složité. Vím, že existují určité informační zkratky, klíčová slova, ale celé toto sdělení BIS je v zásadě příběh z dílny Jaroslava Haška. Co už by soudruzi v čínském politbyru všechno nedělali... BIS jen hecuje české veřejné mínění nebo se o to alespoň snaží, že Číňané představují vlastně velkou bezpečnostní hrozbu, ke které je potřeba být velmi bdělý a pozorný.

Další dílko z dílny Jaroslava Haška připravily tentokrát také americké zpravodajské služby. The New York Times na svých stránkách uvedl, že sabotáž vedoucí ke zničení jedné z větví plynovodu Nord Stream v Baltském moři, který by mohl přivádět z Ruska do Německa a do celé Evropy levný plyn, byl zničen údajně jakousi nejmenovanou a tedy imaginární a zdá se, že i vymyšlenou ukrajinskou či proukrajinskou skupinou. Upřímně, jen malé dítě může věřit tomu, že by se k místu, kde je položen poměrně hluboko pod mořskou hladinou plynovod, přiblížila nějaká jachta či menší loď nějakého amatéra a chtěla udělat sabotážní akci. K provedení takové akce je kromě odhodlání potřeba mít mimořádně vyspělé technické prostředky a kromě toho také kvalifikované lidi, kteří jsou např. schopni položit trhaviny pod mořskou hladinou tak, aby explodovaly s patřičnými zničujícími důsledky. Takovéto prostředky na Západě vlastní kromě Američanů zřejmě už jen Britové. Francouze a Němce z těchto úvah o jejich účasti na případném teroristickém činu můžeme zcela vyloučit.

Takže na světlo boží se dostaly jen další pohádky, které jsou na mnoho set mil vzdálené od reality.

Jiří Paroubek

vesevec.info