Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velká Albánie - nová "americká" bomba proti Evropě

8. 6. 2023

Velká Albánie - nová "americká" bomba proti Evropě

Albánie nabízí albánské občanství všem Albáncům žijícím v sousedních zemích. Pomalu, ale jistě kloužeme směrem k Velké Albánii. Tento projekt CIA má od kolapsu Jugoslávie v 90. letech podněcovat občanské války a oddělovat komunity.

Bombardování Bělehradu silami NATO

8. června 2023 - 02:20

 

Cílem jsou pravoslavné komunity na Balkáně, zejména Srbsko, považované za příliš blízko Moskvy.

 

Myšlenka Velké Albánie je, pravda, u albánské ulice oblíbená. Mnozí z nich chválí potenciální integraci několika regionů Řecka, Srbska, Černé Hory a Severní Makedonie do Albánie, aniž by se zabývali riziky války, kterou by to vyvolalo s oloupenými zeměmi. Albánští obyvatelé Černé Hory, Makedonie a Řecka hoří, aby požádali o připojení k Velké Albánii. Kosovo bylo obzvláště blízko k tomu, aby se odhodlalo a sloučilo se s Albánií. Kosovský premiér Ramush Haradinaj uzavřel se svým albánským protějškem Edim Ramou dohodu, která plánovala zrušit hranici mezi oběma státy k 1. březnu 2019. Dokonce byl zřízen společný fond na podporu přistoupení obou států do Evropské unie.Velká Albánie by se pak stala prvním muslimským státem, který by vstoupil do Evropské unie. Ramush Haradinaj má bohužel problémy s mezinárodním soudním dvorem... Nevadí, žádná média o tom nemluví.

 

Americký projekt

Ve skutečnosti je kosovská vláda v rukou Pentagonu a Albánie se stala evropským centrem CIA. Propagace Velké Albánie je součástí amerického úsilí oslabit Srbsko a Rusko. Od 90. let se americké zpravodajské služby snažily Srbsko zničit, například bývalý šéf kosovské ověřovací mise William Walker, který si pospíšil připsat masakr v Račaku Srbsku, aby ospravedlnil intervenci NATO. Bělehrad byl obviněn z toho, že chtěl vytvořit Velké Srbsko (slavný „plán podkovy“ vynalezený NATO) a byl bombardován. Velká Albánie není Washingtonem odsuzována, protože je to další zápas k zažehnutí plamenů Balkánu,destabilizovat celý region a zabránit sblížení mezi pravoslavnými zeměmi a Ruskem.

 

Zničit Rusko a Srbsko za každou cenu

Americký vojenský myšlenkový vůdce Zbigniew Brezinski tvrdil, že hlavním nepřítelem Ameriky je ruská pravoslavná církev. Je třeba udělat vše pro to, aby nedošlo ke sblížení mezi katolickým a ortodoxním světem Evropy, i kdyby to mělo znamenat upřednostňování muslimských konvertitů z Osmanské říše. Nezáleží na tom, že během balkánské války v roce 1913 stále tvořili většinu obyvatel Kosova Srbové, nezáleží na masakrech kosovských křesťanů v roce 2004, pogromech a vypálených kostelech.

 

Nikdy si nemůžete být jisti s kým si podáváte ruku, možná s vrahem

V říjnu 1999 se nejvyšší velitel NATO generál Wesley Clark setkal s vůdcem Kosovské osvobozenecké armády (UCK), Hashim Thaçim, bývalým prezidentem Kosova. Nezáleží na tom, že se Thaçi podílel na obchodování s orgány odebranými srbským zajatcům, nezáleží na tom, že je v současné době souzen za zločiny proti lidskosti a válečné zločiny u Zvláštního soudu pro Kosovo v Haagu v Down. Nezáleží na tom, že Makedonie, Řecko, Černá Hora a Srbsko, kde žije albánská populace, se potápí v občanské válce. Je třeba udělat vše, abychom čelili ruskému vlivu ve východní Evropě a v konečném důsledku bránili sbližování mezi západní Evropou a Ruskem.


Projekt Velké Albánie, stejně jako válka na Ukrajině, jsou „dary“ od našich benevolentních amerických přátel. Nestačí jim pouze zapálit Balkán, zapálit ortodoxní svět a zapálit krev, jde o zničení Evropy, potenciálního ekonomického konkurenta i potenciálního spojence Ruska. Válka na Balkáně je prostředkem, jak toho dosáhnout; dosazení mladých globálních vůdců k moci, jako je Alexander De Croo, belgický premiér, Emmanuel Macron, francouzský prezident, Angela Merkelová, bývalá německá kancléřka, Alexander Stubb, bývalý finský premiér, Jyrki Katainen, bývalý premiér Finn nebo Édouard Philippe , budoucí nominovaný francouzský prezident, je další...

 

(rp,prvnizpravy.cz,agoravox,foto:arch.)