Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vědec, který předpověděl kolaps SSSR, předpověděl rozpad USA

31. 10. 2020

Vědec, který předpověděl kolaps SSSR, předpověděl rozpad USA

Vědec, který předpověděl rozpad SSSR, varoval před bezprostředním rozpadem Spojených států na 50 států.

31. října 2020 - 09:01

 

Do konce roku 2020 se Spojené státy americké rozpadnou na několik na sobě nezávislých států. Uvedl to norský profesor Johan Galtung, který je známý svou přesnou předpovědí o rozpadu SSSR. Podle televize „Cargrad“ je vědec přesvědčen, že politické procesy probíhající ve Spojených státech na pozadí prezidentských voleb a zahraniční politika Washingtonu způsobí degradaci státnosti a další rozpad země.

 

Johan Galtung původně předpokládal, že USA by mohly skončit v roce 2025. V roce 2000 analyzoval politickou situaci v zemi i chování Washingtonu na mezinárodní scéně a dospěl k závěru, že zemi čeká smutný konec. Vědec však nedávno změnil svou prognózu a poznamenal, že události posledních let ukazují, že Spojené státy se již v roce 2020 rozdělí na několik složek.

 

Podle Johana Galtunga byl kolaps Spojených států předurčen neshodami s Evropou a Asií, vývozem produkce mimo zemi a použitím ekonomických sankcí k vydírání dalších států. Vědec nazývá jedinou sílu Ameriky kulturou, kterou úřady používaly k prosazení svého pohledu na jiné země.

 

Profesor věří, že zhroucení Spojených států bylo nevyhnutelné, ale události posledních let tento proces urychlily. A nejde jen o prezidentství Donalda Trumpa. Podle Johana Galtunga bodem bez návratu byla invaze do Iráku pod vymyšlenou záminkou, která vedla k zdlouhavé válce na Středním východě.

 

Ještě větší agresivita pouze urychluje vývoj a rozuzlení negativního scénáře, vysvětluje vědec.

 

Proč se předpověď posunula do roku 2020? Faktem je, že se spojilo několik faktorů najednou. Za prvé neschopnost amerických orgánů vyrovnat se s virem a za druhé výskyt velkého počtu obětí ekonomického systému. Ve spojení se skutečností, že žádný z kandidátů není připraven přiznat porážku v nadcházejících volbách, to výrazně oslabuje postavení státu.

 

(kou, prvnizpravy.cz, tsargrad.tv, foto: arch.)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář