Jdi na obsah Jdi na menu
 


Včerejší komentář na našem FB a naše odpověď

16. 1. 2020

Včerejší komentář na našem FB a naše odpověď

Komentátorka LH: „Nerejpejte do toho, buď vám to tady zablokují a nebo se vám můžou stát i daleko horší věci, uvědomte si, komu patří tahle ZEĎ NÁŘKŮ a že patříte k vymírající menšině.

 

Naše dnešní odpověď:

Předpokládejme, že svá slova paní komentátorka myslí dobře. Pak ovšem musí vycházet z předpokladu, že u nás mají rozhodující slovo, nikoliv demokratičtí politici a ústavní činitelé, ale zákulisní neonacističtí loutkovodičí. V době nastupujícího nacismu v Německu odpůrci byli postupně umlčováni. Tisk, co měli v rukou, byl zakázán, a pokud ani potom „se nepoučili“, skončili v koncentračních táborech nebo zahynuli „nešťastnou náhodou“.

 

Samozřejmě i v této přechodné době může existovat „demokratická ústava“ i „listina základních práv a svobod“ a další podobné dokumenty. Jsou však stále více  jen kulisami tragikomedie, jejíž obětí je pravda, spravedlnost, právo a následně i miliony lidí.

 

Na rozdíl od paní komentátorky si stále myslíme, že naše ústava i právní řád nejen připouští různost názorů, ale že vycházejí ze zásady, že demokracie je diskuse. Bez diskuse není demokracie, řečeno jinými slovy.

 

Se vší rozhodností však odmítáme její názor, že republika nepatří jejímu lidu, a že tento, lid je vymírající menšinou. K této „vymírající“ menšině se komentátorka nehlásí, pak zřejmě patří k jinému národu. Ke kterému, můžeme jen předpokládat.

 

Následné dny, týdny nám ukáží, svědkem tohoto budete i vy, vážení čtenáři, zda se mýlí paní komentátorka nebo my. Svou vlast, Českou republiku, máme rádi a věříme stále, že pro nás nemůže být macechou.   

ČNL

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář