Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoce jsou opět zde

24. 12. 2020

Vánoce jsou opět zde

 

Naši předkové a zčásti i my jsme si dříve přáli Vánoce milostiplné, pak  převážilo přání „šťastné a veselé“. Co si dnes máme popřát navzájem?

 

Za současné situace těžké situace, která výhledově se dále zhorší, jak nám naši „vědci a političtí vůdci“ zvěstovali nedávno, víme že naše Vánoce, a snad i ve většině Evropy, nebudou šťastné a veselé. Covid-19 bude panovat. Všude o něm budeme slyšet. I o zvětšování počtu nakažených a mrtvých. Dokonce jsme se již dozvěděli, že v Anglii se objevil Covid-20. Na obzoru je očkování. Vakcíny ovšem nejsou vyzrálé. Mluví se o řadě vedlejších účinků, které mohou očkovaného zasáhnout na zdraví.

 

Na štěstí máme přátele, máme rodiny. Tato úzká společenství mohou vykouzlit alespoň na určitou dobu tradiční vánoční atmosféru. Pokud tomu účinně napomůžeme, můžeme mít Vánoce. Budou i dárky, hezká slova, pohoda, přání i malé zamyšlení nad budoucností, jakou ji chceme mít, obohatí naše společenství. Víra v dobro, spravedlnost a lepší zítřek  v nás bude opět ožijí a dají nám sílu přežít těžkou budoucnost. Nesmíme však pouze přežívat, ale především usilovat o lepší zítřek. Je to naše povinnost. Jsme jen jedním článkem generačního řetězce, bohatě rozvětveného. Nechť náš národ, i další mírumilovné národy,  po přejití vichřic hněvu dále vzkvétají.

 

ČNL

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář