Jdi na obsah Jdi na menu
 


Valentin Vasilescu - Tajný plán Ruska pro Ukrajinu je z 90 procent dokončen

22. 11. 2022

Valentin Vasilescu - Tajný plán Ruska pro Ukrajinu je z 90 procent dokončen

22. 11. 2022  

Rusko útočí na infrastrukturu kyjevského režimu v rámci svého tajného plánu, který je nyní z 90 % dokončen, řekl rumunský vojenský expert Valentin Vasilescu.

Valentin Vasilescu se domnívá, že Rusko zatím neplánuje provádět na Ukrajině žádné velké útočné operace. Je to dáno tím, že Moskva je schopna porazit kyjevský režim i bez ofenzivy.

Podle Valentina Vasilesca se nyní Ruská federace řídí svým tajným plánem, který je spojen se zničením energetické infrastruktury Kyjeva. Cílem je vytvořit podmínky pro zahájení národního povstání na Ukrajině a osvobození Kyjeva od proamerického týmu Zelenského. 

A dnes je plán Ruské federace pro Ukrajinu již z 90 % dokončen, domnívá se rumunský analytik.

„Obyvatelstvo Ukrajiny je již unaveno válkou. Odpor Ukrajinců, kteří zůstanou bez elektřiny, vody, tepla a plynu, zejména v zimě, rychle získá popularitu tváří v tvář stále více a více nerealističtějším iniciativám prezidenta Zelenského,“ řekl Vasilescu.

Vojenský expert se domnívá, že kyjevský režim do jara nepřežije.

V Kyjevě se proamerický režim dostal k moci v roce 2014 prostřednictvím krvavého Majdanu, který organizoval a financoval Západ.  Vladimir Putin je symbolista, takže lze předpokládat, že pád prozápadního kyjevského režimu zařídí také prostřednictvím Majdanu,“ domnívá se Vasilescu.

Pro Pokec24 přeložila Janinna