Jdi na obsah Jdi na menu
 


Válečná propaganda a nenávistné projevy místo žurnalistiky

14. 4. 2022

Válečná propaganda a nenávistné projevy místo žurnalistiky

Noviny, které měly kdysi dobrou pověst, už nemohou klesnout níž: Dnes FAZ publikuje na titulní straně nekomentovanou zprávu s názvem: „Azov: Chemický útok dronem v Mariupolu“.

Ilustrační foto

14. dubna 2022 - 09:01

 

První věta zní: „Podle pluku Azov ruští okupanti v pondělí použili neznámou jedovatou látku proti civilnímu obyvatelstvu v Mariupolu.“ Zmínku o „pluku Azov“ nelze v rámci potupy a manipulace překonat. Protože jde o pravicově extremistickou vojenskou formaci, která podle řady renomovaných zdrojů léta terorizuje Mariupol a svými obrannými praktikami během probíhající války způsobila ve městě velkou část zkázy.

 

Nyní je „pluk Azov“ na pokraji vojenského kolapsu a ví, že po mnohokrát ukázaných a zdokumentovaných strašlivých zvěrstvech spáchaných na ruských válečných zajatcích nemohou očekávat žádné slitování. Aby unikli tomuto osudu, ukrajinští přátelé svastiky se nyní snaží obvinit Rusy z použití jedovatého plynu. Tím chtějí dohnat USA a NATO do otevřené vojenské konfrontace proti ruským ozbrojeným silám, tedy v důsledku do ničivé třetí světové války s atomovými bombami. Je to ďábelská kalkulace zoufalců, kteří s sebou chtějí strhnout miliony lidí do vlastního pádu.

 

Roček: Likvidace odporu v Mariupolu zbrzdilo safari

 

Skutečnost, že FAZ (Frankfurter Allgemeine Zeitung) je hlavním orgánem mediální nenávisti vůči Rusku v Německu, platila již před válkou a je tomu tak od jejího začátku. Zveřejněním této „azovské“ lži, protože o takovou lež evidentně jde, nyní redaktoři deníku prolomili poslední novinářské hranice hanby. Bohužel, jednostranná válečná propaganda a nenávistné projevy proti Rusku jsou nyní platnými směrnicemi nejen ve FAZ a tisku Springer, ale téměř ve všech médiích v Německu.

 

Určitě lze hovořit o speciální nové edici „Operace Barbarossa“ s nejmodernějšími metodami masové manipulace. A nic to nedokazuje jasněji než úplné popření právě nehorázných zločinů „pluku Azov“ proti Rusům, ale také proti Ukrajincům, kteří jsou obviněni z kolaborace. Nyní je o tom tolik a tak přesvědčivé dokumentace, že její utajování lze interpretovat pouze jako souhlas se sadistickými praktikami ukrajinských pravicových extremistů. Toto je kapitola, o které se bude hodně mluvit po skončení války.

 

(rp,prvnizpravy.cz,jouwatch,foto:arch.)