Jdi na obsah Jdi na menu
 


V centru zájmů EU by měla být rodina, nikoli lodě s migranty

15. 4. 2019

Salvini pro Sputnik

© AFP 2019 / Giuseppe Cacace

 

 

Chceme, aby se centrem zájmů EU stala tradiční rodina (...), nikoli spotřebitelská psychologie a nelegální lodě s migranty,“ prohlásil italský místopředseda vlády Matteo Salvini, když odpovídal na otázku korespondenta agentury Sputnik Italia po tiskové konferenci. Ta byla věnována slavnostnímu otevření Salónu nábytku a designu v Miláně, které se konalo dne 9. dubna.

 

Úkol, který si předsevzala Liga Severu ve volbách do Evropského parlamentu, vůdce strany definoval následovně: „Změnit Evropu. Nestanovuji cíl, aby strana získala určitý počet hlasů. Chceme změnit přístupy a pravidla EU, aby se centrem společenských zájmů stala tradiční rodina, ochrana životního prostředí, ochrana hranic, nikoliv spotřebitelská psychologie, finance a banky, byrokracie, lodě nelegálních migrantů, jak to v EU v posledních letech je.“

 

V rozhovoru s korespondentem Sputniku se Salvini dotkl také otázky společné daně Flax Tax. Ta byla navržena během předvolební kampaně v Itálii a vepsána do kontraktu levicovo-pravicové vlády. V Itálii byla zavedena v roce 2019 v souladu se Zákonem o rozpočtu, ale dosud se o ní aktivně diskutuje. Podle návrhu Ligy má příští rok minimální sazba daně pro rodiny s příjmy do 50 tisíc eur činit 15 %.

 

„Je důležité jednat, řečí už bylo dost. Nejjednodušším způsobem, jak se vyhnout daňovým únikům, je zjednodušení výkazů příjmů a snížení byrokratických postupů. A obecně by měly být daně menší. Nedokážeme zázraky, ale již letos budou naši občané platit menší daně. Jde o řemeslníky, jednotlivé podnikatelé, obchodníky a lidi volnějších povolání. Naším cílem je poskytnout stejné výhody i rodinám zaměstnanců,“ řekl politik.

 

Když místopředseda vlády odpovídal na otázku, zda politické síly, které jsou proti dané iniciativě, mohou nějak bránit vítězství, uvedl: „Je důležité, aby zvítězily zájmy Italů. Nejde o boj Salviniho s někým jiným. Je důležité snížit daně, jak to očekávají občané Itálie.“

 

Podle Salviniho je důraz kladen na „růst italské ekonomiky, a to v době, kdy se tento růst v mnoha zemích zastavil“.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář