Jdi na obsah Jdi na menu
 


USA zvýšily vojenskou přítomnost při ruských hranicích o 15 procent

28. 12. 2020

USA zvýšily vojenskou přítomnost při ruských hranicích o 15 procent

26. 12. 2020

 

Ruský ministr obrany Sergej Šojgu informoval, že USA začaly s přesunem bojových jednotek z Německa do Polska a pobaltských zemí a že se zvyšuje přítomnost amerických lodí v arktické oblasti. Informoval o tom specializovaný portál VPK.name (viz ZDE).

 

Rusko jako nepřítel USA

V roce 2020 USA zvýšily přítomnost svých bojových letadel a lodí v blízkosti ruských hranic o 15 procent. Oznámil to na rozšířeném zasedání kolegia ministerstva obrany Ruské federace ministr obrany Sergej Šojgu. “NATO považuje Rusko za svoji hlavní hrozbu a buduje svůj vojenský potenciál v blízkosti našich hranic. Intenzita průzkumných a demonstračních akcí amerických letadel a lodí v blízkosti ruských hranic se v porovnání s minulým rokem zvýšila o 15 procent,” prohlásil ministr Šojgu.

 

Systematické nepřátelské kroky

Ruský ministr obrany také uvedl, že USA podnikají systematické kroky pro rozvržení svých vojenských sil v blízkosti ruského území. Pentagon začal přesouvat bojové jednotky z Německa do Polska a pobaltských zemí a přítomnost amerických lodí v arktické oblasti se stále zvyšuje. Cvičení NATO, které se současně uskutečňují na západní, jižní a východní hranici Ruska, se staly systémovými. Jen v srpnu a září se jejich zúčastnilo 55 bojových letadel včetně strategických bombardérů a 12 lodí – nosičů vysoce přesných zbraní,” uvedl ministr.

 

Zpracoval Rudolf Hrubou

Narodninoviny.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář