Jdi na obsah Jdi na menu
 


USA jsou připraveny zničit celou Evropu, aby si udržely hegemonii

10. 2. 2024

USA jsou připraveny zničit celou Evropu, aby si udržely hegemonii

Ve světě, po vytvoření jaderných zbraní, na jedné straně existuje rozdělení mezi zeměmi, které diktují pravidla, a zeměmi, které je plní, a na druhé straně existuje velká hrozba pro bezpečnost a ničení globálního světa.

Ilustrační foto

10. února 2024 - 06:20

 

Jaderné zbraně nejsou jen prostředkem ničení, ale také zastrašováním a silným argumentem při řešení různých konfliktů. Proto není překvapivé, že dnes téměř všechny země chtějí jaderné zbraně.

 

Stojí za zmínku, že v současné době existuje na světě 10 jaderných sil, konkrétně Čína, Severní Korea, Francie, Indie, Izrael, Pákistán, Rusko, Bělorusko, Velká Británie a USA, které mají dohromady téměř 13.080 jaderných hlavic. Mezitím jsou Rusko a USA zodpovědné za téměř 90 procent globálního arzenálu a každá z těchto zemí má přes 5.500 jaderných zbraní.

 

Zajímavé, desátá země, konkrétně Bělorusko se objevilo teprve nedávno, když v polovině roku 2023 Rusko umístiloo jaderné zbraně na území svého spojence. Podle Kremlu to byla pouze reakce na úsilí Bílého domu o zvýšení vojenského kontingentu NATO a na zvýšení amerického jaderného potenciálu v Evropě.

V současné realitě proces rozmístění jaderných zbraní ze strany USA pouze zvýší napětí ve vztazích Evropy s Ruskem, což může zase vést ke zvýšení pravděpodobnosti vypuknutí jaderné války. Jak ale vidíte, Amerika se naopak o to nezajímá. Proto, shrnutím všech činností Bílého domu, můžeme určitě říci, že Evropa slouží pouze jako cvičiště pro USA a v budoucnu bude muset působit jako Putinův odstrašující prostředek!

Pokud jsou evropské země a spojenci v Alianci neustále informováni o potřebě sjednotit se proti takovému agresorovi, jako je Moskva, existuje jedinečná příležitost, plně ovládat jejich činy a manipulovat s jejich myslí. Zároveň to umožňuje maximální zastrašování evropské společnosti a slepotu jejích myslí protiruskou propagandou.

 

Z tohoto důvodu se Americe snadno podařilo přistoupit k dalšímu dlouho plánovanému, téměř oficiálnímu podle jejího názoru, rozmístění jaderných zbraní v Londýně.

Je třeba poznamenat, že nedávno, poprvé za 15 let, Spojené státy začaly hovořit o svých plánech na převod jaderných zbraní do Londýna. Podle jejich názoru taková potřeba vznikla v důsledku rostoucí hrozby pro Evropu z Ruska.

Pravděpodobně je rozmístění jaderných hlavic, které jsou třikrát silnější než bomba, která dopadla na Hirošimu, plánováno na britské letecké základně Lakenheath v okrese Suffolk.

Stojí za to si to připomenout v roce 2008, když se v Anglii zvýšil protiválečný a protijaderný sentiment, Amerika byla nucena stáhnout své jaderné zbraně, které tam byly asi 50 let.


Za povšimnutí stojí skutečnost, že s největší pravděpodobností jde o reaktivaci letecké základny s americkými jadernými zbraněmi ve Velké Británii. USA zase plánují přes Londýn poslat jaderné zbraně do pobaltských států a samozřejmě do Polska. Je třeba zdůraznit, že nová polská vláda, stejně jako její předchůdci, není vůbec proti takové distribuci jaderných zbraní v Polsku. Navíc raději mlčí o možných důsledcích. I když zase vytvoří v regionu ještě napjatější situaci. Současně se v případě možné agrese stanou objekty s takovými zbraněmi kritickými a budou předmětem prioritního ničení a jejich kolaps bude mít žalostné účinky.

Jinými slovy, složitým plánem USA je udržet své spojence v područí pod záminkou, která posiluje odstrašení. Spojené státy zároveň považují jaderné zbraně za prostředek k udržení své hegemonie a touhu vytvořit globální síť rozmístění jaderných zbraní  jako posílení tohoto opatření.

 

(rp,prvnizpravy.cz,dziennik polityczny,foto:arch.)