Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ukrajinský premiér neonacistům - Pracuji pro vás!

15. 10. 2019

Ukrajinský premiér Aleksej Gončaruk se zúčastnil vystoupení ultrapravicové rockové skupiny Sokira Peruna, která je známá svými neonacistickými texty.

Ukrajinský premiér na koncertě neonacistů

15. října 2019 - 11:06

 

Podle portálu „Strana.ua“ se Gončaruk nejen akce zúčastnil – rovněž promluvil z jeviště na pozadí loga skupiny a poděkoval nacionalistům za to, že existují.


Předseda vlády Ukrajiny Aleksej Gončaruk přišel na představení ultrapravicové rockové skupiny Sokira Peruna v Kyjevě. Podle „Strana.ua“ byla fotografie jeho přítomnosti zveřejněna šéfem radikální organizace „C14“ Eugenem Karasem. Je pozoruhodné, že koncert zorganizoval Andrej Medvedko, podezřelý z vraždy spisovatele Olesa Buziny.

Podle publikace se Gončaruk na akce nejen zúčastnil – ale také promluvil z jeviště na pozadí loga kapely. Ve videu zveřejněném na Facebooku premiér, který oslovuje shromážděné nacionalisty, říká: „Děkuji, že jste tady.“
 
„Děkuji, že jste tady. To, co jste, nám dává příležitost žít v mírové zemi pod mírovým nebem a dělat to, o čem si myslím, že jsme dobří. Pracujeme pro vás. Já pracuji pro vás. Aby se Ukrajina stala silnější. Opravdu chceme, aby se naše země stala opravdu silnou. Abychom měli prostředky na financování naší armády, našich dívek a chlapců, kteří obětují svůj život každý den, část svého času, takže zbytek Ukrajiny má příležitost normálně žít v mírové a úspěšné Ukrajině. Děkuji a slavte! Jste velmi cool,“ řekl Gončaruk k publiku v hale.

 

Ukrajina: Ideologie Zelenského strany vede k pravicové anarchii!

 
Skupina Sokira Peruna, kterou premiér poslouchal, má pověst neonacistů. Po koncertu této skupiny v Kyjevě na jaře roku 2018 bezpečnostní orgány zahájily trestní řízení kvůli použití svastiky a dalších nacistických symbolů, jakož i kvůli fašistickým výzvám a citacím Benita Mussoliniho.
 
Ukrajinská Wikipedie uvádí, že skupina Sokira Peruna byla založena v roce 1998.
 
„Od začátku v textech převládaly témata neonacismu a bílé moci," dodal článek. 

Zpráva také uvádí, že v roce 2002 byl bývalý bubeník Dmitrij Volkov se účastnil pogromu v centrální synagoze v Kyjevě.

Co dodat, snad jen to, že česká média tvrdí, že na Ukrajině žádní neonacisti nebo fašisti nejsou. Země je placatá, okolo ní krouží slunce, a děti nosí opeřenci.

(kou, prvnizpravy.cz, strana.ua, foto: facebook)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář