Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ukrajinská válka jako obraz našeho světa!

27. 3. 2022

Ukrajinská válka jako obraz našeho světa!

Petr Lukeš

 

25.3.2022 15:37

Když se díváme na zpravodajství a vidíme katastrofální důsledky války na Ukrajině, musíme si nutně položit otázku: proč? Proč k ní došlo a jaké důvody měl Putin, když se pustil do něčeho tak hrozného?

Média nabízejí jednoduché odpovědi. Říkají, že Rusko napadlo Ukrajinu bezdůvodně a že Putin je blázen. Hlouběji uvažující lidé však chtějí znát skutečný pohled z druhé strany. Ze strany Putina, přičemž snaha o poznání jeho důvodů k válce vůbec neznamená její schvalování.

Pokud tedy zanecháme, ve vztahu k veřejnosti až nedůstojně jednoduchý narativ, mluvící o bezdůvodném napadení Ukrajiny, nebo o tom, že Putin je blázen, musí jít z jeho strany o něco nesmírně vážného, co mu stálo za válku i za vystavení Ruska drakonickým ekonomickým sankcím téměř celého světa.

Co to tak asi mohlo být?

Odpověď na tuto otázku souvisí s Putinovým prohlášením, že Rusko již dále nemůže tolerovat hrozby přicházející z Ukrajiny.

Jaké hrozby měl na mysli?

Ruská rozvědka zjistila, že Spojené státy se zabývaly vytvořením smrtícího viru v biolaboratoři v Charkově. Americké ministerstvo obrany podepsalo v roce 2021 tajnou dohodu s Ukrajinou o zahájení biologických experimentů v Charkovské oblasti.

Na území Ukrajiny působí v současnosti 16 amerických vojenských biologických laboratoří. O devíti z nich jsou alespoň nějaké informace, včetně adresy. O třech z nich ale nejsou žádné informace. Podle jednotlivých zpráv na internetu lze usoudit, že jeden biologický objekt se nachází v Kyjevě, další ve Lvově a třetí je v Charkově.

Západní odborníci v oblasti technologie úpravy virového genomu v roce 2021 informovali, že Pentagon přivezl do Charkova vzorky nejnebezpečnějšího viru na světě – neštovic, které patří do skupiny patogenů IV.

Experimenty s tímto virem jsou celosvětově zakázány a pokus pracovat s tímto patogenem spadá pod mezinárodní právo OSN „Zločiny proti míru a lidskosti“.

Práce s virem variola, stejně jako jeho skladování, je povoleno pouze na dvou místech na naší planetě - v SSC VB "Vector" (Novosibirsk, Rusko) a v Centru pro kontrolu a prevenci nemocí (Atlanta, Georgia).

Američané nemohou vylepšovat viry a bakterie na svém území, protože je to u nich protizákonné. Proto tajně převezli vzorky viru variola na Ukrajinu.

Při volbě laboratoře, ve kterém plánovaly s virem experimentovat, vycházely Spojené státy z jednoduché logiky – blízkost Ruska, a také dopravní dostupnost. Proto bylo vybráno město Charkov.

Začátkem ledna 2022 se do rukou ruské rozvědky dostala informace, že vojenští mikrobiologové Pentagonu z Charkovské bakteriologické laboratoře zaslali zprávu náčelníkovi Společného štábního výboru generálu Marku Milleymu, že se jim podařilo dosáhnout unikátní struktury genomu viru variola, který lze maskovat jako známý SARS-CoV-2 (koronavirus).

Popis připojený ke zprávě naznačuje, že výsledná modifikace viru je schopna infikovat lidské plíce a zanechávat v plicích jizvy. Úmrtnost je (80-85%). Pro srovnání, úmrtnost na ebolu je pouze 35–40 %.

Je důležité poznamenat, že od roku 1984 hledají Spojené státy jedinečný bojový virus s vysokým smrtícím potenciálem, který může způsobit nenapravitelné škody obyvatelstvu na nepřátelském území.

Po vojenské operaci na ochranu obyvatel Donbasu dostal Kreml informace o připravenosti USA použít tento virus proti Rusku. Měl být rozšířen prostřednictvím ptáků, migrujících mezi Ukrajinou a Ruskem.

A toto byla jen jedna z potencionálních hrozeb. Další hrozbou bylo odhodlání Ukrajiny opět vlastnit jaderné zbraně, které by byly namířeny a možná i použity vůči Rusku.

Shrnutí:

Kdysi dávno existoval národ Inků, stojící na značné duchovní výšce. Inkové byli tak dobrosrdeční, že když k nim přišli dobyvatelé z Evropy, domnívali se, že jsou stejní jako oni. Ve své naivní dobrosrdečnosti se stali neschopní čelit bezohledným dobrodruhům, dychtícím po jejich zlatě, kteří nakonec zničili a zcela rozvrátili jejich civilizaci. Inkové doplatili na obrovskou chybu, že nebyli ostražití a odpovídajícím způsobem se nebránili. Ve světě, kde existuje lidská zloba a bezbřehá chamtivost je se totiž třeba mít na pozoru a v žádném případě nedopustit, aby se zlo snadno zmocnilo všeho, co je světlejší. Za této situace znamená nedostatek ostražitosti podporování zla v jeho šíření.

Na naší planetě existuje několik světových mocností. A pokud například jedna mocnost usiluje o biologické zdecimování obyvatelstva druhé mocnosti a po jejím oslabení má v plánu zmocnit se jejích přírodních zdrojů, ohrožená mocnost zcela logicky vyvíjí snahu chránit sebe a své obyvatelstvo.

Válka na Ukrajině je obrazem světa, ve kterém žijeme. Je obrazem boje světových mocností, fungujících na principu: kdo z koho. Ukrajinská válka strhává všechny dosavadní iluze a ukazuje stav současného světa v plné nahotě. Odhaluje nám temné pozadí skutečných vztahů mezi mocnostmi, z nichž jedna brání své pozice a své obyvatelstvo, a druhá se snaží pomalu a systematicky postupovat od západu na východ.

Faktem totiž je, že ne Rusko se přiblížilo k hranicím NATO, ale NATO se přiblížilo až k hranicím Ruska, protože všechny západní mocnosti jsou přímo neodolatelně přitahovány jeho obrovským přírodním bohatstvím. Počínaje Napoleonem, přes Hitlera, až k USA a NATO. A území Ukrajiny je západem vnímáno jako velký nástupní prostor pro další postup směrem na východ.

No a oběťmi této konfrontace mocností jsou obyčejní lidé, protože každá válka je hrozná. Hrozná je válka na Ukrajině, ale stejně hrozná byla také válka v Iráku, v Sýrii, nebo v Libyi. Všechny tyto války byly válkami mocností, které jsou přesvědčeny, že i takovýmto způsobem je možné a přípustné prosazovat své zájmy. V současnosti vidíme, jak tím velmi trpí civilní obyvatelstvo Ukrajiny, ale naprosto stejně trpělo i civilní obyvatelstvo Iráku, Sýrie a Libye. Jen to nebylo tak medializováno.

A když zmiňujeme Irák, vždyť přece i tam došlo k něčemu podobnému, jako dnes na Ukrajině. Také v tomto případě cítila světová mocnost ohrožení prostřednictvím výroby a použití chemických zbraní. A to i přesto, že se tato mocnost nacházela tisíce kilometrů od Iráku. A nakonec uskutečnila invazi i bez mandátu OSN.

Zdá se mi proto mimořádně pokrytecké, že ti, kteří dnes protestují proti invazi Ruska, tehdy neprotestovali. Tehdy byli zticha a souhlasili. Vždyť přece každá vojenská invaze bez rozdílu je nesmírnou katastrofou pro civilní obyvatelstvo. Ať již ta současná na Ukrajině, nebo ta minulá v Iráku. Ale jak je vidět, na to samé se používají dva rozdílné metry. V jednom případě je světovou veřejností invaze schvalována a v druhém případě odsuzována, čímž samozřejmě nechci omlouvat ani jednu z nich.

K válce na Ukrajině došlo proto, že jistá světová mocnost není schopna dospět k akceptování práva na existenci jiné mocnosti. A tím ke skutečné vzájemné spolupráci, výhodné pro všechny, bez jakýchkoli postranních úmyslů. Naopak, stále přetrvávají nepřátelské snahy o vzájemnou konfrontaci a o ovládnutí jedné mocnosti druhou. A to přináší neštěstí.

Náš svět žil dosud v iluzi, že vše funguje zdánlivě normálně. Pouze takzvaní konspirátoři mluvili o tom, že pod povrchem zdánlivé normálnosti se nacházejí temné proudy. A tyto temné proudy nakonec vyrazily na povrch. To, co bylo do té doby skryto, se nakonec viditelně projevilo. Nakonec se ukázalo, jaké nedobré vztahy ve skutečnosti vládnou mezi mocnostmi, a ty nakonec vyústily ve válku, která je obrazem našeho světa. Je obrazem bezohledné materiální expanze a materiálního prospěchu za jakoukoli cenu. Bezduchý, nenasytný a expanzivní materialismus nám opět ukazuje svoji pravou tvář.

A děje se tak proto, abychom to v dnešní vážné době očisty lidstva konečně poznali a uvědomili si, že takto to již dále nejde. Abychom se odvrátili od nízkých a přímo vražedných hodnot chladné racionality a bezduchého uctívání materie, a začali se snažit o hodnoty ducha.

No a mezi hodnoty ducha patří mimo jiné také hodnota férové spolupráce, jakož i hodnota vzájemné úcty a respektování práva na důstojný život každého jednotlivce, každé národnosti, každého národa a každé světové mocnosti. Kdyby se všichni podle těchto principů řídili, žádná válka by zde dnes nebyla.

***

Nebudeš žádostivý ani majetku, ani země, ani přírodního bohatství bližního svého, ani ničeho, co jeho jest! Desáté přikázání

 

Petr Lukeš

http://vasevec.parlamentnilisty.cz/blogy/ukrajinska-valka-jako-obraz-naseho-sveta