Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ukrajina vyhlašuje světovou válku?

28. 9. 2023

Ukrajina vyhlašuje světovou válku?

28.9.2023 06:39

Jak jinak lze chápat přání Ukrajiny, aby byli likvidováni dodavatelé čehokoli, co podporuje ruskou armádu? Hospodářské noviny: V íránských dronech, kterými útočí Rusko, jsou západní součástky. Ukrajina vyzývá k bombardování továren (Irán, Sýrie).

  Jistě nikdo soudný nezpochybní (bez ohledu, které straně fandí), že evidentní zákrok vůči dodavatelům – podporovatelům jedné z válčících stran, což bylo doposud tabu a také bez ohledu na to, z čí viny se začalo válčit, může zákonitě vyvolat odvetnou reakci soupeře a zakročit vůči dodavatelům protistrany.

Pan Volodymyr Zelenskyj jezdí po světě a žádá větší podporu, která je už tak podle vojenské terminologie lehce přes čáru, neb týlové zásobování je rovněž vojenským cílem. Svým přáním a případně jeho naplněním - bombardovat dodavatele – se otvírá prostor ruského útoku na celou EU a rovněž na USA. Samozřejmě i v takovém případě by to nemělo znaky vyhlášení války – třeba Spojeným státům, protože jinak by to automaticky znamenalo reálně aktualizovat možnost jaderného střetu.

Až tak ta Ukrajina není pupkem světa a ve vnitrostátním dění je toho hodně co napravovat. Jedním dechem je však nutno dodat, že napravování ruskými zbraněmi není tím nejlepším lékem, spíše naopak – viz. např. eliminace Hitlerových pohrobků a nebo korupce má naopak větší zelenou, a to i na dodávkách ze zahraničí.

V toku času se stále více jeví skutečnost, že Ukrajina je zkušební střelnicí. Rusko by pravděpodobně uzavření „střelnice“ uvítalo, takže pokračování testování „nového železa“ je více přání Západu, nejvíce USA.

Každého lidského života je škoda a tady už žalují statisíce! Návrh na reálné příměří by měl cenu zlata. Zato ukrajinský návrh na rozšíření války je obrazně na facku přes celou hu.. Ukrajinu od Kyjeva do Oděsy!

Miroslav Kulhavý

vasevec.cz