Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ukrajina a Donbas 24.2.2022

24. 2. 2022

Ukrajina a Donbas 24.2.2022

Situace v 9 hodin. (MČ ?)


1. Ozbrojené síly RF aktivně ničí letiště, muniční sklady, velitelská stanoviště a další klíčovou vojenskou infrastrukturu. Ministerstvo obrany RF oznamuje zničení všech klíčových letišť ukrajinského letectva. Oznámila také zničení zbývajících lodí ukrajinského námořnictva.

 

2. Na řadě sektorů ozbrojené síly RF překročily hranici Ukrajiny. Podle Ministerstva obrany Ruské federace pohraničníci Ukrajiny neprojevují odpor.
 

3. Armády DPR a LPR oficiálně zahájily ofenzívu s cílem osvobodit území DPR a LPR. Je vyhlášen útok na Štěstí (Счастья).

4. CNN tvrdí, že Lukašenkovy tanky vstoupily na Ukrajinu (opr.) Ruské tanky jsou nyní 15-20 km od Charkova.

 

5. Na Ukrajině bylo zavedeno stanné právo. Zničení velitelství Národní gardy bylo potvrzeno. Systémy civilní obrany na Ukrajině fungovaly s velkým zpožděním.
 

6. Informace o obsazení Mariupolu a vylodění u Oděsy, které byly v tuto chvíli distribuovány z obou stran, neodpovídají skutečnosti.

 

7. Ruské ministerstvo obrany popírá ztrátu 1 letounu nárokovaného Ukrajinou.
 

8. Jednotky ozbrojených sil RF na Krymu postupují směrem k Perekopu a Chongaru.

Práce dělostřelectva je zaznamenána. Nad Arménií jsou pozorovány útočné vrtulníky.
 

9. USA a NATO odsuzují Rusko a vyhrožují bezprostředními sankcemi a také podporou Ukrajiny. Nebudou bojovat přímo za Ukrajinu.

 

10. Rosaviatsia uzavřela 12 letišť na jihu Ruska. Rubl se výrazně propadl, stejně jako hřivna. Ropa dnes raketově poroste.

 

Obecně nyní žijeme v historickém okamžiku, kdy se celý svět kolem nás mění. Toto je éra změn a změn ve světovém řádu.Anti-Rusko na území Ukrajiny musí být odstraněno.

https://colonelcassad.livejournal.com/…tml

 

Přišlo e-poštou

LS