Jdi na obsah Jdi na menu
 


Uklidněte situaci, vyzval Pavel Babiše

24. 1. 2023

Uklidněte situaci, vyzval Pavel Babiše

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Michaela Rambousková , Lucie Stuchlíková

Petr Pavel zrušil úterní program, poskytne pouze večerní televizní rozhovor.

 10:39

aktualizováno • 13:40

Prezidentský kandidát Petr Pavel musel kvůli nemoci zrušit další setkání se svými příznivci. Vzkázal ale svému konkurentovi, aby si uvědomil svou společenskou odpovědnost.

Článek

Prezidentský kandidát Petr Pavel veřejně vyzval svého soupeře Andreje Babiše, aby se snažil zmírnit vyhrocenou situaci ve společnosti.

„Důsledkem vaší kampaně konflikt ve společnosti dosáhl kritické hladiny a musíme ho zmírnit. Ať vyhraje kdokoliv z nás, uvědomte si odpovědnost za to, v jakém stavu bude naše společnost po volbách,“ uvedl Pavel.

Babiš by podle něj měl stáhnout všechny reklamní materiály, kde používá strach ze zatažení do války. Chce také, aby se šéf hnutí ANO omluvil vojákům a jejich rodinám.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/volby-prezidentske-petr-pavel-kvuli-nemoci-rusi-dalsi-program-224145#dop_ab_variant=866700&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=abtest203_personalizovany_layout_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

 

Poznámka ČNL: Strach ze zatažení do války velká část našich občanů má. Primárně se o vznik a rozšiřování tohoto strachu přičinila fialovská vláda. Sám její premiér často mluví o válce, prohlašuje, že jsme ve válce a neustále dělá kroky k rozšíření ukrajinsko – ruského konfliktu a naší účasti v něm. Zbraně a munice proudí ve značném množství z republiky na Ukrajinu. V budoucí době toho má být ještě více. Takže především  by měl vzkázat  generál Pavel panu premiéru Fialovi, aby s tímto strašením válkou přestal a aby nás nezatahoval do války, jak dosud činí.

 

Pokud však žije pan generál v zajetí svých natovských představ o válce, můžeme, pokud bude zvolen prezidentem republiky, že ve svém válkychtivém zanícení předčí i premiéra Fialu.

 

Takže to vše hodit na pana A. Babiše je, jak soudíme, pokusem očernit pan A. Babiše a snížit jeho šanci na zvolení prezidentem republiky. A to slušní lidé nedělají. Pokud si toto  voliči uvědomí, bude zvolení  generála prezidentem republiky ohroženo. A proto ty velké manévry. Já nic, já muzikant sděluje o sobě generál Pavel voličům. Ale jistě část z nich mu neuvěří vzhledem i k úloze, již hrál generál Pavel v době, kdy byl jedním z předních mužů NATO.