Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tvrdý pohled do zrcadla

22. 7. 2022

Tvrdý pohled do zrcadla

Marek Řezanka

 Vláda České republiky opět učinila krok, který přímo ohrožuje její bezpečnostní zájmy. V Praze dnes startuje konference ruské opozice, takzvané Fórum svobodných národů Ruska.

 Asi netřeba dodávat, jak na tento počin bude nahlížet stávající vedení Ruska. Ze strany české vlády se jedná o viditelný nepřátelský akt, který je pouze jedním ze střepů v mozaice dlouhodobé rusofobní linie pod patronací USA.

 Představme si, že by Česká republika podpořila platformu nazvanou například „Proti americkému terorismu a vraždění ve světě“ a její náplní by bylo probrat, jak nově uspořádat Spojené státy americké, aby přestaly vést války, podporovat barevné revoluce a převraty všude po světě (což nedávno veřejně přiznal bývalý Trumpův poradce pro národní bezpečnost a bývalý velvyslanec USA při OSN John Bolton), a aby se zbavily své imperiální militantní povahy. Jaká by byla reakce ze strany USA, asi nemá cenu dlouze spekulovat.

 Podnikat podobné provokace v době, kdy stále hrozí eskalace konfliktu na Ukrajině v celosvětový jaderný konflikt, je, eufemisticky řečeno, krajně nezodpovědné. Navíc si vláda Petra Fialy vyloženě koleduje, že ekonomické dopady její dlouhodobě diletantské a ostudné politiky na Českou republiku budou jedny z nejtěžších.

 Názorně jsme se přesvědčili, že bez ruského zemního plynu se neobejdeme – a že není možné stále vyhazovat peníze našich občanů oknem na Ukrajinu, kde jsou stejně k ničemu.

 Ministr zahraničí Bakalář (Jan Lipavský) zatím troubí do světa, jak Ukrajina musí za každou cenu vyhrát. Realita ale vypadá poněkud jinak. Podle hoaxů České televize měl padnout režim v Rusku, ekonomické sankce ho měly přivést ke krachu, a prezident Putin měl být vážně nemocen.

 Po několika měsících hysterického utvrzování ve výše zmíněných hypotézách zde máme obrázek, kdy i CIA prohlašuje, že Vladimir Putin vypadá zdravě – a tak již jen Džamila Stehlíková vidí ve své pomyslné kouli symptomy vážné choroby (jen dosud nerozpoznala ty své). Ruský režim zůstává v plné síle, zatímco na Ukrajině dochází ke stíhání stovek příslušníků tajné policie – a šéf ukrajinské tajné služby Bakanov a generální prokurátorka Venediktova byli postaveni mimo službu. Zřejmě tedy pád jednoho režimu na spadnutí je (nemluvě o situaci několika vlád v zemích EU), jen to není ten ruský.   

 Aby toho nebylo málo, evidentně dezorientovaný Joe Biden prohlásil, že má rakovinu. Patrně si v tu chvíli nevzpomněl ani na Covid, ani na Alzheimera.

 Můžeme se přesvědčit o jednom: Co nám mainstreamová média vyprávějí o Rusku, v zásadě platí o USA a Evropské unii.

 Pokud nám na našich životech jen trochu záleží, měli bychom se řídit heslem: Nejsme tak bohatí, abychom si mohli dovolit Fialův kabinet.   

Vrtění

 

Tloukli nám do hlav, jak že Rusko padne,

zatím se hroutí režim Ukrajiny.

Putin měl chořet – místo toho mládne,

zato Joe Biden je den ze dne jiný.

 

Joe Biden tvrdí, že má rakovinu,

na převraty pak Bolton zavzpomíná.

Evropa trne, že má málo plynu,

a někde vzadu usmívá se Čína.

 

Mainstream nám stále – z posledního – mele,

jak Rusko padá – Evropě je skvěle,

a jak že Západ Východ rozdrtí.

 

Bohužel jsou ti, kteří v toto věří.

Polsko si brousí zuby na večeři,

na níž chce slupnout zemi po smrti.