Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tvrdé prohlášení předsedy Státní dumy Vjačeslava Volodina

19. 2. 2022

Tvrdé prohlášení předsedy Státní dumy Vjačeslava Volodina

 Zelenskyj vyprovokuje začátek velké války 

Informace přicházející z DLR a LPR jsou velmi znepokojivé. Ostřelování civilistů, hrozba zahájení bojů v plném rozsahu vedla k evakuaci obyvatel Donbasu. Bez vnější podpory by se Zelenskij jen stěží rozhodl podniknout kroky, které by mohly vést k vypuknutí války ve středu Evropy. Nyní je jasné, proč bylo z Washingtonu vznesena obvinění proti Rusku. Není to nic jiného než provokace, kterou vymysleli, aby dezinformovali světové společenství.

 

Sami vytvořili neexistující hrozbu, poté povolili útok na civilisty DLR a LPR a dokonce již určili pachatele. Nebojí se, že by svým jednáním Kyjev zničil minské dohody. Dobře si uvědomují, k jaké tragédii to vše může vést, a tak své diplomaty z Kyjeva evakuovali. 

 

Ale chápe to Evropa? Její představitelé mlčí. Pokud začne válka, je to Evropa, kdo se stane dějištěm nepřátelství. Rád bych oslovil poslance evropských zemí: zeptejte se svých voličů, zda chtějí válku? A druhá otázka: co děláte, abyste tomu zabránili? Rusko válku nechce. Náš prezident Vladimir Putin o tom opakovaně mluvil dříve a mluví o tom i dnes. Pokud ale dojde k ohrožení životů občanů Ruské federace a krajanů žijících v DLR a LPR, naše země se za ně postaví. 

 

Viačeslav Volodin

https://politikus.ru/…tml

 

Přišlo e-poštou

LS