Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tulsi Gabbardová - Svět je na "pokraji" jaderné války

19. 7. 2022

Tulsi Gabbardová - Svět je na "pokraji" jaderné války

Administrativa prezidenta Joea Bidena žene svět směrem k ničivému jadernému konfliktu tím, že využívá ukrajinskou krizi k vedení „ zástupné války“ s Ruskem, varovala bývalá kongresmanka a kandidátka na prezidentský úřad pro rok 2020 Tulsi Gabbardová.

Tulsi Gabbardová, bývalá kongresmanka a kandidátka na prezidentský úřad

19. července 2022 - 09:10


„Americký lid musí pochopit vážnost situace, do které nás Bidenova administrativa a vůdci ve Washingtonu dostali,"  řekla Gabbardová ve středu večer v rozhovoru pro Fox News. Havajská demokratka, která byla mezi kandidáty, které Biden porazil, vyzvala k ustupování a soustředění se na  „velký obraz a velkou hrozbu, které čelíme, což je realita, kterou tato válka nadále eskaluje.“

Biden určuje mezinárodní sankce k potrestání Moskvy za její vojenskou ofenzívu na Ukrajině. USA schválily pomoc ve výši 70 miliard dolarů, včetně pokročilých zbraní, na pomoc Ukrajině v boji proti ruským silám. Během čtvrteční návštěvy Izraele Biden řekl, že Washington bude pokračovat v poskytování takové pomoci na dobu neurčitou, aby zajistil, že Moskva utrpí   na Ukrajině „strategické selhání“ .

„Prezident Biden sám říká, že nemá ponětí, kdy nebo jak to skončí, ale víme, kam tato eskalace vede,"  řekla Gabbardová, „vede nás stále blíže k pokraji  jaderné války s Ruskem."

 

Bidenova protiruská kampaň přispěla k nejvyšší inflaci v USA za více než 40 let, včetně rekordních cen benzínu a nafty. Demokratičtí i republikánští váleční jestřábi nicméně strategii podpořili. Po hlasování o schválení balíčku pomoci Ukrajině ve výši 40 miliard USD v květnu americký zástupce Dan Crenshaw (R-Texas) řekl:  „Investice do zničení armády našeho protivníka, aniž bychom ztratili jedinou americkou jednotku, mi připadá jako dobrý nápad."

Gabbardová argumentovala, že američtí vůdci jsou v otázce krize kavalírští a ignorují riziko spuštění katastrofické války s Ruskem. Uvedla příklad nedávného oznámení veřejné služby nebo PSA v New Yorku, které obyvatelům doporučilo zůstat doma v případě jaderného útoku.

 

„Málem jsem spadla ze židle, když jsem viděla to PSA, protože je to šílené,"  řekla Gabbardová. „Zacházejí s námi, jako bychom byli jako v 50. a 60. letech, kdy učitelé říkají dětem, aby se šly schovat pod váš stůl a vy budete chráněni před jaderným útokem. Je to bláznivé."

„Realita je taková, prezidente Bidene, členové Kongresu, vůdci v naší zemi, bohatí, budou mít bezpečné místo, kde by mohli být v případě jaderné války, za kterou stojí, zatímco my ostatní v Americe a Rusku, lidé po celém světě, budou  z této události zdecimována,“ pokračovala Gabbardová.

 

Gabbardová tvrdí, že američtí vůdci zacházejí s rizikem vyprovokování přímé války s Ruskem  , „jako by se nic nedělo“.  Mezitím dodala:  „Vytvářeli plány, jak mohou pokračovat ve vedení této války z podzemního bunkru. To je závažnost hrozby, které čelíme, a jak šílené a znepokojivé je, že prezident Biden a lidé v jeho administrativě mohou být tak nonšalantní ohledně toho, jak jsou to oni, kdo to dál ženou vpřed.“

 

Kritici Gabbardové, včetně starších médií a prezidentské kandidátky z roku 2016 Hillary Clintonové, ji obvinili z toho, že je ruskou agentkou kvůli její kritice americké politiky. Gabbardová, válečná veteránka v Iráku, která stále slouží jako podplukovník v amerických armádních rezervách, tvrdila, že čelí útokům za to, že mluví pravdu.

Bidenova současná cesta na Blízký východ, která zahrnula i zastávku v Saúdské Arábii,  „odhaluje, jaká je celá jeho zahraniční politika autokracie versus demokracie úplná fraška,“  řekla Gabbardová. I když tvrdí, že USA musí podporovat Ukrajinu, aby  „zachránila demokracii“, dodala, prezident se setká s autokratickými diktátory, aby je požádal o pomoc v protiruské kampani.

„Je to podvod, je to lež, kterou americký lid potřebuje pravdivě vidět a volat vůdce k odpovědnosti za tuto lež a za náklady, které přinášejí americkému lidu a upřímně řečeno celému světu, čím dále to eskalují, ty války,“  řekla Gabbardová.

 

(rp,prvnizpravy.cz,veteranstoday,foto:arch.)