Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tom Buhrow se omluvil

31. 12. 2019

Tom Buhrow se omluvil

 Tom Buhrow, intendant německé televize Westdeutscher Rundfunk (WDR) a příští šéf celého veřejnoprávního komplexu ARD, se v sobotu omluvil za video své stanice, na němž dívčí sbor z Dortmundu zpívá o tom, že „babička je staré ekologické prase“. Sdělil to web Focusonline.

Foto: Profimedia.cz

 

„Video s nešťastnou písní o babičce bylo chybou a omlouvám se za něj,“ řekl s tím, že byl u nemocničního lůžka svého 92letého otce, který „není žádné ekologické prase“.

 

V satirickém klipu chór dívek s rozzářenýma očima a nepřetržitě se usmívajícím sbormistrem vyčítá babičce, že jí každý den laciné kotlety z diskontu, protože jsou dobré a skoro nic nestojí, k doktorovi jezdí svým SUV, přičemž u toho předjíždí dva dědečky s chodítky.

 

Refrén opakuje „Meine Oma ist ’ne alte Umweltsau“‚ „Moje babička je staré ekologické prase“ na nápěv německé zlidovělé dětské písně Meine Oma fährt im Hühnerstall Motorrad (Moje babička jezdí v kurníku na motorce).

Smršť nesouhlasu

 

WDR nejprve na své rozhlasové stanici v pátek píseň ohlásila jako verzi 2019-Fridays-for-Future v přímé vazbě na hnutí Pátky pro budoucnost. Klip nezastírá ovlivnění klimatickou aktivistkou Gretou Thunbergovou.

 

Greta měla deprese, jako aktivistka je mnohem šťastnější, řekl její otec

 

V závěru ji totiž dívky v angličtině citují: „To vám nenecháme projít!“ Kromě hlasů, jež video podpořily, se strhla lavina kritiky.

 

„Debatu o nejúčinnější ochraně klimatu někteří vyhrocují stále víc do generačního konfliktu. WDR překročila hranice stylu a respektu vůči seniorům,“ napsal na Twitteru Armin Laschet (CDU), premiér spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko.

Novinky.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář