Jdi na obsah Jdi na menu
 


To bude veselo. Češi nejvíc důvěřují Putinovi

12. 1. 2020

To bude veselo. Češi nejvíc důvěřují Putinovi

ukázal americký průzkum Pew Research Center

12.1.2020, redakce AC24 Z domova 3891

 

Průzkum americké společnosti vyvolal u liberálů a nevládek zděšení. Nehledě na mediální masáž a antiruské akce si Češi váží více Vladimira Putina než Angely Merkelové nebo Donalda Trumpa. Proč? (Foto: Flickr)

 

Zase ten Putin. Z této zprávy musí všem rusofobům prasknout cévka. Ukázalo se, že Češi nemají rádi ani Macrona, ani Merkelovou a už vůbec ne Trumpa.

Největší úctě se v naší republice těší ruský prezident. A to prosím není náš výmysl. Zjistila to vážená americká organizace.

Co to je za věc? Tak si to pozorně přečtěte, protože to je pro Českou republiku nevídaná zpráva. Češi ze světových lídrů důvěřují nejvíce ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi, nejméně pak čínskému prezidentovi Si Ťin-pchingovi. Ukázal to průzkum společnosti Pew Research Center, v němž se jeho autoři ptali lidí ve 33 zemích světa.

Lidé v průzkumu odpovídali v jedné z otázek na to, kterému světovému státníkovi důvěřují nejvíce. Vyjádřit se měli k pěti lídrům - kromě Trumpa, Siho, Putina a Merkelové hodnotili ještě francouzského prezidenta Emmanuela Macrona.

Nejméně českých respondentů (17 procent) důvěřuje čínskému prezidentovi, pro Merkelovou se vyslovilo 25 procent dotázaných, pro Trumpa 28 procent, pro Macrona 30 procent a pro Putina 33 procent.

Podobné výsledky měly i další země visegrádské čtyřky, přičemž na Slovensku má důvěru v Putina 49 procent oslovených, ale v Polsku jen 15 procent.

Zdroj: pewresearch.org

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář