Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tak nám počmárali sochu W. Churchilla

15. 6. 2020

Tak nám počmárali sochu W. Churchilla

 

Prý je rasista. Tvrdí ti, kteří jeho sochu obohatili nápisem v tomto smyslu. Takže by se na první pohled mohlo říci, že útok je hořkým plodem současnosti.

 

To je samozřejmě jedna možnost.  Ta druhá, mezi dalšími možnými, vyvěrá z toho, že u německých nacistů vzbudil pan W. Churchill svými skutky ve funkci předsedy vlády Velké Británie  velkou nenávist. Ano, odmítl uzavření separátního míru s Hitlerem a projevil rozhodnost bojovat až do nepodmínečné kapitulace Německa. Když mluvil o poválečné situaci, prohlásil, že poteče hodně německé krve, že s tím se nedá nic dělat. Spojenci po určité době zasáhnou a rychle vyprovodí Němce do jejich vlasti – Německa. Dokonce v Postupimi jevil rozhořčení nad tím, že odsun Němců z Československa probíhá velmi pomalu a naléhal na jeho urychlení. A korunu všemu zasadil tím, když odmítl do britské zóny přijmout tzv. sudetské Němce.

 

Takže jen tyto skutečnosti mohly být základem pro počáráni sochy W. Churchilla v Praze. Nacisté a jejich pohrobci měli dost důvodů. Spokojili se však zatím úlohou bojovníků proti rasismu, pokud byli sami útočníky. Jsou připraveni za oponou. Účty s W. Churchillem nemají ještě zdaleka vyřízené. Co můžeme dále čekat?

J. Kovář

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář