Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tajné armády a NATO

6. 11. 2020

Tajné armády a NATO

    Boris Tumanov, Alexander Artamonov

    

V polovině 20. století v Západní Evropě existovalo zvláštní oddělení Severoatlantické aliance, tvrdí autor knihy Tajná armáda NATO Daniel Ganzer. Výzkum švýcarského historika nyní vyšel i v Rusku. S podrobnostmi svého výzkumu se Genzer podělil v rozhovoru pro Hlas Ruska. Nesmiřitelní protivníci 20. století: Severoatlantická aliance a socialistická Varšavská smlouva, jejíž hlavní silou byl Sovětský svaz.

 

Není ale vyloučeno, že akce NATO nebyly pouze otevřené. Aby Západ mohl vzdorovat „sovětské invazi", objevily se v zemích Západní Evropy jakési tajné armády. Tyto armády nesly název Gladio (latinsky Meč) a ve znaku měly salamandra. Specialista na současnou historii a mezinárodní vztahy po roce 1945, profesor Basilejské university Daniel Genzer Hlasu Ruska některá tajemství NATO prozradil:

 

Moji kolegové velmi často říkali: „NATO nikdy žádné tajné armády nemělo!". Celý svět si myslel, že nic takového nikdy neexistovalo. A potom, v roce 1990, italský ministerský předseda Julio Anderotti potvrdil, že ve všech evropských členských zemí NATO tajné armády existovaly a že v Itálii taková armáda nesla označení Gladio. To vyvolalo značnou nervozitu. Lidé se velmi divili. Cílem těchto armád bylo čelit sovětské invazi. K této invazi ale v době Studené války stejně nedošlo. Proto si lidé mysleli, že tyto armády za Studené války nic nedělali, což ale není úplně pravda. Byly využívány k tomu, aby v této době v některých zemích manipulovaly s politickým klimatem.

 

Mezi tyto země patří Francie, Belgie, Švýcarsko, Švédsko, Turecko, Itálie, Řecko, Rakousko, Portugalsko a Finsko. Jedním z úkolů těchto jednotek byla změna politického kursu té, či oné země. A jednou z metod, jak toho dosáhnout byly teroristické útoky.V tomto kontextu autor navrhuje podívat se na některé výbuchy let minulých. Výbuch bomby v čekárně železničního nádraží v Bologna v roce 1980, při kterém zemřelo 85 lidí a dalších 200 bylo zraněno. Ve stejném roce došlo i k výbuchu na Oktoberfestu v Mnichově.

 

Autor výzkumu prozradil, že tajné armády nesly za teroristické útoky přímou odpovědnost. Agenti byli infiltrováni do teroristických organizací a byli nuceni k přímé účasti na teroristických útocích proto, aby nedošlo k jejich odhalení.

 

Je neuvěřitelné vědět, že v Evropě existuje terorismus, do kterého je zapleten stát! Vzpomeňme si na rok 1985, kdy během vlády socialistického prezidenta Francoise Mitteranda se Francie rozhodla provést jaderné zkoušky na jednom z atolů v Tichém oceánu a aktivisté z Greenpeace se na své lodi vydali do oblasti, aby těmto testů, zabránili. Nakonec, aby se aktivistů zbavily francouzské tajné služby, když proti plavidlu Greenpeace zorganizovaly teroristický útok, jehož obětí byl jeden novinář. Jaderné testy tak mohly být provedeny. Co se týče teroristického útoku v New Yorku, předpokládat, že byl zorganizován ne Usámou bin Ládinem, ale americkými tajnými službami, je samozřejmě extrém. Pravda se ale s velkou pravděpodobností nachází někde uprostřed, protože není možné vyloučit to, že tajné služby o úmyslu Al-Kájdy věděli, ale nic proti němu neudělaly, protože měly naději využít následky takového útoku ke zjednodušení přístupu USA k ropě a zemnímu plynu na Blízkém Východě.

 

Na základě knihy Tajná armáda NATO natočil režisér Emanuel Amaro dokumentární film, který byl zatím promítán v Belgii, Švýcarsku a ve Francii. Mimochodem, existuje i jiná filmová ukázka tajemství NATO: v záhadné organizaci Threatstone, která stojí za zády amerických politických anonymních nájemních vrahů ve známém filmu Agent bez minulosti, Daniel Genzer uviděl předobraz tajných jednotek Severoatlantické aliance.

 

zdroj: http://czech.ruvr.ru/2012_05_21/75488431/, 21. květen 2012, Czech free press

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář