Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stručně řečeno - summit Rusko - USA 1-0

17. 6. 2021

Stručně řečeno - summit Rusko - USA 1-0

17. 6. 2021 Janinna  

Alexandr Dubrovskij

Podle mého názoru byl Biden „moloděc“, nespadl ze schodů, vydržel několik hodin a ani jednou neusnul, nepopletl ani jména, ani názvy států. Jedním slovem profesionál. Ale stejně prohrál. 

Navzdory na zjevnou zbytečnost otázky kdo bude vítězem jednání bylo zřejmé, že tato otázka zajímá absolutně každého. Navíc jak před samotnými jednáními, tak i po nich. 

Shrňme to i my. 

Podle mého názoru, stejně jako podle názoru čtenářů, kteří se zúčastnili průzkumu, který  jsem zveřejnil dříve, Vladimír Putin jednoznačně zvítězil, a to s náskokem. 

Jak se ukázalo, téměř každý s tím souhlasí, včetně například publicisty Fox News (jméno jsem si nezapamatoval), který se účastnil živého vysílání 1 kanálu («Пусть говорят») a dříve bývalého vysoce postaveného úředníka ve dvou administrativách – Bushe ml. a Trumpa.

Také v CNN publikovali článek s názvem: Putin označil dialog s Bidenem za otevřený a upřímný, ale neustoupil ani o centimetr, ani v jednom problému:
https://russian.rt.com/inotv/2021-06-16/CNN-Putin-nazval-dialog-s

Přičemž názor Američanů je v této chvíli málo zajímavý názor. Podívám se tedy na to konkrétněji ze své „zvonice“, která, jak víte, je blíže tělu:

1. Biden odmítl společnou tiskovou konferenci.

2. Putin odpověděl na všechny otázky ruských i zahraničních novinářů, včetně Američanů.

3. Ruští novináři nesměli na Bidenův projev. Vladimir Putin aktivně komunikoval s americkými médii, zatímco ruská média se nemohla účastnit tiskové konference s americkým prezidentem Bidenem.

4. Obě strany potvrdily význam Minských dohod pro Ukrajinu.

5. Z ruské strany nebyly učiněny žádné ústupky v klíčových otázkách, s nimiž Biden přišel na jednání (lidská práva, Navalnyj, zahraniční agenti, kybernetické útoky, zasahování do vnitřních záležitostí, atd.).

6. Jednání byla celkově úspěšná, byl zahájen konstruktivní dialog a má perspektivu. To znamená, že svět se trochu uklidnil.

Jediné, co zůstalo v zákulisí, je čínská otázka. Koneckonců se mi zdá, že se Biden musel pokusit nastínit čínskou otázku v duchu „být přáteli proti Číně“, na kterou dostal krátkou odpověď: není diskutováno.

Vše probíhá podle plánu a bez jakýchkoliv iluzí.

Obecně platí, že podle mého názoru byl Biden moloděc, nespadl ze žebříku, vydržel několik hodin a ani neusnul, nepletl ani jména, ani názvy zemí. Jedním slovem profesionál. 

Ale stejně prohrál, takže po příjezdu do Washingtonu ho netrpělivě očekávají vynalézaví kongresmani s novým balíčkem sankcí proti Rusku.

https://bit.ly/2Uc6qC1

pokec24.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář