Jdi na obsah Jdi na menu
 


Střípky z Kazachstánu 8.1. 2022

8. 1. 2022

 

Střípky  z Kazachstánu 8.1. 2022

V Alma-Atě byly zadrženy dvě skupiny ozbrojených lidí** Dnes, 09:32 • 

Bezpečnost zadržela v Alma-Atě dvě skupiny ozbrojených lidí. U dvou ze zadržených byla nalezena pistole a nůž. Dalším pěti mužům byla zabavena karabina „Saiga“ s náboji, pryžové a kovové obušky, nádoby s benzínem a zlaté předměty.

 

Původní zdroj publikace: https://politikus.ru/…tml

Politikus.ru

 

V Kazachstánu bylo zadrženo asi 4 tisíce teroristů

Ministerstvo vnitra Dnes, 09:34 

Největší počet zatčených je v Almaty, více než 100 osob. Všechny vládní budovy jsou pod kontrolou. Hlídky policie udržují veřejný pořádek. Bojové jednotky fungují normálně. Zadrženým hrozí doživotí, dodává ministerstvo vnitra. 

 

Původní zdroj publikace: https://politikus.ru/…tml

Politikus.ru

 

Přílet ruských letadel do Kazachstánu Dnes, 10:04  

Devět ruských vojenských transportních letadel Il-76 s vojáky a výsadkáři přistálo na letišti v Alma-Atě. Po vyjasnění situace začaly plnit zadané úkoly. Letecká skupina více než 70 letounů Il-76 a 5 letounů An-124 vytvořená ruským ministerstvem obrany nepřetržitě přesouvá jednotky ruského kontingentu mírových sil CSTO do Kazachstánu.

 

Původní zdroj publikace: https://politikus.ru/…tml

Politikus.ru

 

Rusko bojuje proti temnotě na straně světla,  Dnes, 11:12

V Kazachstánu jsou 4 miliony Rusů, kosmodrom Bajkonur, dlouhá hranice, největší ložisko uranu, nárazník mezi Ruskem a Střední Asií. Ano, to je naše věc, co se děje v Kazachstánu, tam je plno našich národních zájmů. Přivést tam ruské vojáky, aby pomohli potlačit nepokoje panturkistických a islamistických militantů, je stejné jako potlačit nepokoje v Saratovské oblasti. Je to také šance na záchranu pro Kazachy. Nyní si vybírají mezi středověkem a 21. stoletím. Rusko jako obvykle bojuje proti Temnu na straně Světla!

 

Původní zdroj publikace: https://politikus.ru/…tml

Politikus.ru

 

Přišlo e-poštou

LS